Artikel top billede

USA: Kaspersky er en "uacceptabel" trussel mod den nationale sikkerhed

De amerikanske myndigheder har tilføjet det russiske cybersikkerhedsselskab Kaspersky til listen over selskaber, der udgør en trussel mod den nationale sikkerhed.

Selvom vi kun er i marts, har det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky allerede haft et ganske hårdt år.

Efter krigen i Ukraine brød ud har selskabet modtaget både kritik og boykots.

Blandt andet har tyske myndigheder udsendt en advarsel mod at bruge selskabets produkter, men Italiens regering har erklæret, at landet vil begrænse brugen af den russiske virksomhed.

Derudover har også flere danske myndigheder droppet Kaspersky.

Og nu har USA vurderet, at det russiske selskab er en risiko mod landets sikkerhed.

Myndigheden The Federal Communications Commission (FCC) tilføjet Kaspersky til listen over selskaber, som udgør en ”uacceptabel risiko for USA's nationale sikkerhed.”

Det skriver blandt andre medierne Reuters og The Verge.

"Trusler fra kinesiske og russiske statsstøttede enheder"

Derudover er de to kinesiske selskaber China Telecom og China Mobile International USA også blevet tilføjet til listen.

"Deres tilføjelse (til listen, red.), såvel som Kaspersky Labs, vil hjælpe med at sikre vores netværk mod trusler fra kinesiske og russiske statsstøttede enheder, der søger at engagere sig i spionage og på anden måde skade USA’s interesser," udtaler Brendan Carr, kommissær hos FCC i en pressemeddelelse.

Kaspersky har reageret på at komme på listen med en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at der er skuffelse fra Kasperskys side over beslutningen.

"Denne beslutning er ikke baseret på nogen teknisk vurdering af Kaspersky-produkter – som virksomheden løbende går ind for – men er i stedet truffet på politiske grunde," fremgår det af meddelelsen.

Det var omtrent samme svar, det russiske selskab gav, da tyske myndigheder frarådede at benytte selskabets produkter tidligere på måneden, hvor beslutningen også blev kaldt politisk.

Kaspersky skriver derudover, at selskabets ledelse opfatter den amerikanske regerings forbud fra 2017 mod at offentlige myndigheder må bruge selskabets systemer som forfatningsstridigt.