Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

International kvantecomputervirksomhed køber dansk firma: Målet er at skabe kvantecomputere til alle industrier

Amerikansk-israelske Quantum Machines har købt det danske kvantecomputerselskab Qdevil.

Det danske firma Qdevil, som arbejder med kvantecomputere er blevet købt af en af de internationale spillere på markedet – nemlig Amerikansk-israelske Quantum Machines.

Det oplyser partnerne i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for at blive en del af Quantum Machines, en virksomhed, hvis mission og mål passer perfekt til vores. Sammen vil vi fortsætte med at videreudvikle kvanteklyngen i Danmark og levere revolutionerende teknologier, der vil gøre det gnidningsfrit for virksomheder, der udvikler quantum computere at realisere potentialet i deres QPU'er," udtaler Jonatan Kutchinsky, som er CEO i Qdevil, meddelelsen.

Qdevil blev stiftet i 2016, som et spin-out fra Niels Bohr Instituttets Center for Quantum Devices. Selskabet har mere end 230 kunder i 24 lande.

Quantum Machines er kendt for at have udviklet platformen Quantum Orchestration Platform (QOP) for kontrolsystemer til kvantecomputere.

"Tilføjelsen af deres unikke ekspertise inden for auxiliary electronics og kvante-hardware er et naturligt match til vores team og vil hjælpe os med at fortsætte med at accelerere realiseringen af brugbare kvantecomputere, som er disruptive og brugbare i alle industrier," siger Dr. Itamar Sivan, som er Co-founder og CEO i Quantum Machines, i meddelelsen om opkøbet.

Aftalen afventer godkendelse fra Erhvervsstyrelsen, da den vedrører kritisk teknologi, fremgår det af meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere