Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen vil have stoppet dyre Facebook-lån / Consit Gruppen køber PC-Software / Danske SoftPay henter 37 millioner kroner / GlobalConnect runder 100.000 kilometer fibernetværk

Regeringen vil have stoppet dyre Facebook-lån. Consit Gruppen køber PC-Software. Danske SoftPay henter 37 millioner kroner. GlobalConnect runder 100.000 kilometer fibernetværk. Intels nye CEO tjener 1.711 gange så meget som en gennemsnitlig Intel-ansat.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Regeringen vil have stoppet dyre Facebook-lån

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil have stoppet udstedelsen af dyre lån via Facebook, der for alvor er piblet frem, efter der i 2019 kom renteloft på kviklån, skriver Finans.

Mange af de dyre lån, som nu udbydes i forskellige grupper på Facebook, koster en rente på mellem 30 procent og 50 procent om måneden.

Simon Kollerup siger til Jyllands-Posten, at han vil tage kontakt til Facebook for at få stoppet de ulovlige lån, og at han ‘håber og forventer,’ at selskabet vil være med til det.

“Jeg er glad for, at det er lykkedes at få lavet et effektivt opgør med de kviklån, som vi alle var frustrerede og fortørnede over. Men ublu renter og kviklån på Facebook er lige så skadelige for økonomisk sårbare mennesker, som når de foregår på sms eller i et fysisk bureau. Lånehajer er lånehajer, og de skal fanges og stoppes,” siger han.

Consit Gruppen køber PC-Software

Koncernselskabet Consit Gruppen med hovedkvarter i Albertslund uden for København overtager det lille it-selskab PC-Software, der ligger i Viby ved Aarhus og beskæftiger en håndfuld medarbejdere.

PC-Groups hovedejer og direktør, Finn Poulsen, bliver i selskabet, efter han har solgt det til Consit Gruppen.

Opkøbet betyder, at Consit Gruppen nu har otte datterselskaber, nemlig PC Software, Dynateam, Global Solutions 365, Easyflow Agency, IVIN Analytics, Sagio, Nav2day og Nordic NDC.

”Med købet af PC-Software får vi tilført en ny, væsentlig brik til vores virksomhed,” meddeler direktør Morten Skovby.

Danske SoftPay henter 37 millioner kroner

Danske SoftPay henter en kapitalindsprøjtning på 37 millioner kroner.

Pengene kommer fra Besteller-milliardær Anders Holch Poulsens investeringsselskab, Brightfolk, samt ePay og Jeppe Christiansen fra Maj Invest og følger i kølvandet på de 30 millioner kroner, som tidligere er blevet tilført.

Selskabet står bag en softwarebaseret betalingsløsning, der fjerner behovet for eksempelvis kortterminaler og lignende i butikker og andre steder, hvor kunder skal have penge op ad lommen.

SoftPay er i gang med at rulle løsningen ud i USA og en række europæiske lande. CEO Craig Jacoby meddeler, at selskabet - der i dag har omkring 30 ansatte - forventer at ansætte en ‘bred vifte’ af medarbejdere.

GlobalConnect runder 100.000 kilometer fibernetværk

GlobalConnects eget nedgravede fiber-netværk har passeret en længde på 100.000 kilometer.

Selskabets nedgravede netværk ligger i Danmark, Sverige, Norge og det nordlige Tyskland, og gravearbejdet har været i gang i omkring 20 år.

I de første tre måneder af 2022 tilføjede selskabet 2.500 kilometer fiber til sit netværk med blandt andet nedgravningen af et såkaldt megakapacitetskabel mellem Luleå i det nordlige Sverige og Berlin .

“Det er en fantastisk milepæl for GlobalConnect. Det er resultatet af vores indsats for at digitalisere regionen, som vi har knoklet på de seneste 20 år. Hver eneste dag er vi ude og etablere ny fiber i jorden, som forbinder samfundet med services og infrastruktur, der vil holde i generationer,” meddeler direktør Martin Lippert.

Intels nye CEO tjener 1.711 gange så meget som en gennemsnitlig Intel-ansat

Intels relativt nye CEO, Pat Gelsinger, tjente i sine første 11 måneder som CEO for det store selskabet 178,6 millioner dollar.

Det er 1.711 gange så meget som den gennemsnitlige Intel-medarbejders årsløn, skriver Reuters.

Alt i beregnet har Pat Gelsinger haft en månedsløn på knap 110 millioner kroner i perioden.

Ifølge Reuters udregningsmetode ligger Pat Gelsingers årsløn højt i forhold til eksempelvis Apples Tim Cook, der ‘kun’ får 1.447 gange gennemsnitslønnen i Apple. Gelsingers lønpakke inkluderer dog en velkomstpakke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere