Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen vil have stoppet dyre Facebook-lån / Consit Gruppen køber PC-Software / Danske SoftPay henter 37 millioner kroner / GlobalConnect runder 100.000 kilometer fibernetværk

Regeringen vil have stoppet dyre Facebook-lån. Consit Gruppen køber PC-Software. Danske SoftPay henter 37 millioner kroner. GlobalConnect runder 100.000 kilometer fibernetværk. Intels nye CEO tjener 1.711 gange så meget som en gennemsnitlig Intel-ansat.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Regeringen vil have stoppet dyre Facebook-lån

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil have stoppet udstedelsen af dyre lån via Facebook, der for alvor er piblet frem, efter der i 2019 kom renteloft på kviklån, skriver Finans.

Mange af de dyre lån, som nu udbydes i forskellige grupper på Facebook, koster en rente på mellem 30 procent og 50 procent om måneden.

Simon Kollerup siger til Jyllands-Posten, at han vil tage kontakt til Facebook for at få stoppet de ulovlige lån, og at han ‘håber og forventer,’ at selskabet vil være med til det.

“Jeg er glad for, at det er lykkedes at få lavet et effektivt opgør med de kviklån, som vi alle var frustrerede og fortørnede over. Men ublu renter og kviklån på Facebook er lige så skadelige for økonomisk sårbare mennesker, som når de foregår på sms eller i et fysisk bureau. Lånehajer er lånehajer, og de skal fanges og stoppes,” siger han.

Consit Gruppen køber PC-Software

Koncernselskabet Consit Gruppen med hovedkvarter i Albertslund uden for København overtager det lille it-selskab PC-Software, der ligger i Viby ved Aarhus og beskæftiger en håndfuld medarbejdere.

PC-Groups hovedejer og direktør, Finn Poulsen, bliver i selskabet, efter han har solgt det til Consit Gruppen.

Opkøbet betyder, at Consit Gruppen nu har otte datterselskaber, nemlig PC Software, Dynateam, Global Solutions 365, Easyflow Agency, IVIN Analytics, Sagio, Nav2day og Nordic NDC.

”Med købet af PC-Software får vi tilført en ny, væsentlig brik til vores virksomhed,” meddeler direktør Morten Skovby.

Danske SoftPay henter 37 millioner kroner

Danske SoftPay henter en kapitalindsprøjtning på 37 millioner kroner.

Pengene kommer fra Besteller-milliardær Anders Holch Poulsens investeringsselskab, Brightfolk, samt ePay og Jeppe Christiansen fra Maj Invest og følger i kølvandet på de 30 millioner kroner, som tidligere er blevet tilført.

Selskabet står bag en softwarebaseret betalingsløsning, der fjerner behovet for eksempelvis kortterminaler og lignende i butikker og andre steder, hvor kunder skal have penge op ad lommen.

SoftPay er i gang med at rulle løsningen ud i USA og en række europæiske lande. CEO Craig Jacoby meddeler, at selskabet - der i dag har omkring 30 ansatte - forventer at ansætte en ‘bred vifte’ af medarbejdere.

GlobalConnect runder 100.000 kilometer fibernetværk

GlobalConnects eget nedgravede fiber-netværk har passeret en længde på 100.000 kilometer.

Selskabets nedgravede netværk ligger i Danmark, Sverige, Norge og det nordlige Tyskland, og gravearbejdet har været i gang i omkring 20 år.

I de første tre måneder af 2022 tilføjede selskabet 2.500 kilometer fiber til sit netværk med blandt andet nedgravningen af et såkaldt megakapacitetskabel mellem Luleå i det nordlige Sverige og Berlin .

“Det er en fantastisk milepæl for GlobalConnect. Det er resultatet af vores indsats for at digitalisere regionen, som vi har knoklet på de seneste 20 år. Hver eneste dag er vi ude og etablere ny fiber i jorden, som forbinder samfundet med services og infrastruktur, der vil holde i generationer,” meddeler direktør Martin Lippert.

Intels nye CEO tjener 1.711 gange så meget som en gennemsnitlig Intel-ansat

Intels relativt nye CEO, Pat Gelsinger, tjente i sine første 11 måneder som CEO for det store selskabet 178,6 millioner dollar.

Det er 1.711 gange så meget som den gennemsnitlige Intel-medarbejders årsløn, skriver Reuters.

Alt i beregnet har Pat Gelsinger haft en månedsløn på knap 110 millioner kroner i perioden.

Ifølge Reuters udregningsmetode ligger Pat Gelsingers årsløn højt i forhold til eksempelvis Apples Tim Cook, der ‘kun’ får 1.447 gange gennemsnitslønnen i Apple. Gelsingers lønpakke inkluderer dog en velkomstpakke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere