Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Med et snuptag fik denne bilproducent løst alle elbilernes problemer: Her tager det max fem minutter, før du er kørende igen

Leir, Norge: Sydvest for Norges hovedstad finder man Europas første batteri-station fra kinesiske Nio. Her kan elbilerne trille væk med et opladet batteri på under fem minutter.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se, hvorfor Nios batteri-teknologi er så lovende
  • Se teknologien i aktion
  • Indblik i de danske lanceringsprlaner
1.599
8 min
Computerworld i Lier, Norge: Det er en råkold dag, hvor termometret døjer med at løfte sig væsentligt over de nul grader her ud for byen Lier sydvest for Oslo.

Jeg er dog i varmen ombord på en luksusliner af en elbil signeret af den spritnye kinesiske bilproducent Nio.

Bilen hedder ES8 og byder på lidt over fem meter luksusbil, hvor jeg sidder i businessclass lignende sæder med massagefunktioner og en overraskende behagelig elektrificeret fodskammel.

Tanken er ved at være tom, og havde det her været en sædvanlig elbil, kunne det da have været et fint sted at blunde i den tid, som det vil tage for en lynlader at tanke bilen bare nogenlunde op.

Men NIO’s elbil kan noget, som ingen andre elbiler kan. Med den kan du køre ind til en ny form for tankstation, hvor dit batteri kan udskifte næsten som var det to AA-batterier i en legetøjsbil.

Processen tager under fem minutter – ligesom et sædvanligt pitstop ved tankstationen. I en sædvanlig elbil ville kulden ellers have betydet, at mit batteri ville være koldt og derfor vil være endnu længere om at tage imod elektronerne.