Artikel top billede

(Foto: Project Kuiper/Amazon)

Amazon i kæmpe rum-fremstød: 83 raketter skal sende tusindvis af internet-satellitter i kredsløb

Amazon sætter ekstra skub i opsendelserne af sine internet-satellitter, som skal tage kampen op med Elon Musks Space X-satellitter.

Amazon vil inden for de kommende år opsende flere tusinder internet-satellitter i et stort fremstød mod internet fra rummet.

Amazon har netop købt plads på 83 raket-opsendelser fra jorden over de kommende fem år til selskabets Project Kuiper.

Det sigter efter at dække store dele af jordklodens overflade med internet-forbindelser via flere tusinder små internet-satellitter, der skal spredes ud i kredsløb om kloden.

Det er samme ide, som Elon Musk er godt i gang med sit Starlink-projekt, der på samme måde sigter efter at sikre internet fra rummet via mange små internet-satellitter.

Starlink er allerede i drift i mindre målestok.

Amazon meddeler, at der er tale om det største indkøb af raket-opsendelser nogensinde af et privat selskab.

De 83 opsendelser sikrer “kapacitet til opsendelse af størstedelen af selskabets [Project Kuiper, red] konstellation af 3.236 satellitter,” meddeler Amazon.

De 83 opsendelser vil finde sted med tre forskellige raket-typer, nemlig den europæiske Ariane 6, New Glenn (som er Amazon-selskabet Blue Origins egen raket) samt den amerikanske Vulcan Centaur.

Senere i år vil Project Kuiper gennemføre to såkaldte prototype-missioner.

Elon Musks Starlink og Jeff Bezos Project Kuiper er iøvrigt næsten naboer, idet begge rum-projekter har til huse i Redmond, hvor også Microsoft har hovedkvarter.

Project Kuiper har for tiden mere end 320 ledige stillinger, fremgår det af selskabets job-side, som du finder her.

Du kan læse mere om opsendelser i denne meddelelse fra Amazon.