Artikel top billede

Elon Musks StarLink runder 100.000 solgte 'Dishy McFlatface'-rum-terminaler

Elon Musk-selskabet StarLink runder 100.000 solgte terminaler, der skal anvendes til at hente internet ned fra rummet via Elon Musks internet-satelitter.

Elon Musk er godt på vej mod målet om at sikre verden internet fra rummet via en sværm af små internet-satelitter.

Selskabet Starlink har allerede opsendt 1.700 satelitter, som er blevet bragt i kredsløb af Elon Musks egne Falcon-raketter, som opsendes af selskabet SpaceX.

Internet-signalet fra satellitterne skal på jorden modtages og sendes fra en række terminaler, som selskabet begyndte at sælge som beta-versioner i slutningen af 2020.

Og nu melder selskabet, at man har rundet 100.000 solgte terminaler - og allerede nu har modtaget ordrer på yderligere omkring en halv million terminaler.

TechCrunch skriver, at mange af de små terminaler er blevet købt af brugere, som bor i afsides egne af verden, hvor der ikke er adgang til internet ad klassisk vej.

Kunderne har betalt 499 dollar - knap 3.300 kroner - som engangs-betaling for at modtage en terminal (som SpaceX omtaler som “Dishy McFlatface’), WiFi-router, strømforsyning, kabler og tripod.

Det er planen, at SpaceX i alt vil opsende enorme 30.000 Starlink-satellitter, som skal transmittere til millioner af kunder verden over.