Artikel top billede

Manglen på microchips har "sandsynligvis" taget et helt procentpoint af USA's BNP

Det ser sort ud lige nu for USA på chip-området. På en hemmelig briefing i Det Hvide Hus konstateredes det, at manglen på microchips kan slå dybe skader i USA's økonomi.

Efter en hemmelig briefing for amerikanske lovgivere om USA's økonomi på microchip-området siger direktør for Det Nationale Økonomiske Råd i Det Hvide Hus, Brian Deese:

"Det bedste skøn er, at manglen på tilgængelige halvledere sandsynligvis tog et helt procentpoint af BNP i 2021."

Det skriver Reuters.

Briefingen, der fandt sted mellem den amerikanske handelsminister Gina Raimondo, viceforsvarsminister Kathleen Hicks og national sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan, fandt sted med det mål at diskutere behovet for at investere i halvledere fremstillet i USA samt forskning og udvikling af microchip.

Manglen på microchips - eller halvledere - har sat flere industrier i stå, herunder bil- og teknologi-industrien, som flere steder har været nødt til at nedskallere produktionen.

"En væsentlig afbrydelse af vores forsyning af halvledere kan forårsage historisk skade på den amerikanske økonomi - skader, der er langt større end virkningen af ​​chipsmangel på den amerikanske bilindustri lige nu - og ville underbyde vores teknologiske konkurrenceevne og militære fordele i forhold til modstandere globalt," udtaleles det i en officel meddelelse fra Det Hvide Hus.

Det Hvide Hus har presset Kongressen til at godkende amerikanske tilskud til fremstilling af halvlederchips efter måneders diskussioner.

Senatet vedtog først 52 milliarder dollars i chips-finansiering i juni, der også godkendte 190 milliarder dollars til at styrke amerikansk teknologi og forskning til at konkurrere med Kina.

Repræsentanternes Hus vedtog sin version i begyndelsen af ​​februar.

Biden-administrationen bemærker, at USA producerede næsten 40 procent af alle chips i 1990, mens det i dag kun tegner sig for 12 procent af den globale produktion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere