Artikel top billede

Manglen på microchips har "sandsynligvis" taget et helt procentpoint af USA's BNP

Det ser sort ud lige nu for USA på chip-området. På en hemmelig briefing i Det Hvide Hus konstateredes det, at manglen på microchips kan slå dybe skader i USA's økonomi.

Efter en hemmelig briefing for amerikanske lovgivere om USA's økonomi på microchip-området siger direktør for Det Nationale Økonomiske Råd i Det Hvide Hus, Brian Deese:

"Det bedste skøn er, at manglen på tilgængelige halvledere sandsynligvis tog et helt procentpoint af BNP i 2021."

Det skriver Reuters.

Briefingen, der fandt sted mellem den amerikanske handelsminister Gina Raimondo, viceforsvarsminister Kathleen Hicks og national sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan, fandt sted med det mål at diskutere behovet for at investere i halvledere fremstillet i USA samt forskning og udvikling af microchip.

Manglen på microchips - eller halvledere - har sat flere industrier i stå, herunder bil- og teknologi-industrien, som flere steder har været nødt til at nedskallere produktionen.

"En væsentlig afbrydelse af vores forsyning af halvledere kan forårsage historisk skade på den amerikanske økonomi - skader, der er langt større end virkningen af ​​chipsmangel på den amerikanske bilindustri lige nu - og ville underbyde vores teknologiske konkurrenceevne og militære fordele i forhold til modstandere globalt," udtaleles det i en officel meddelelse fra Det Hvide Hus.

Det Hvide Hus har presset Kongressen til at godkende amerikanske tilskud til fremstilling af halvlederchips efter måneders diskussioner.

Senatet vedtog først 52 milliarder dollars i chips-finansiering i juni, der også godkendte 190 milliarder dollars til at styrke amerikansk teknologi og forskning til at konkurrere med Kina.

Repræsentanternes Hus vedtog sin version i begyndelsen af ​​februar.

Biden-administrationen bemærker, at USA producerede næsten 40 procent af alle chips i 1990, mens det i dag kun tegner sig for 12 procent af den globale produktion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere