Artikel top billede

Manglen på microchips har "sandsynligvis" taget et helt procentpoint af USA's BNP

Det ser sort ud lige nu for USA på chip-området. På en hemmelig briefing i Det Hvide Hus konstateredes det, at manglen på microchips kan slå dybe skader i USA's økonomi.

Efter en hemmelig briefing for amerikanske lovgivere om USA's økonomi på microchip-området siger direktør for Det Nationale Økonomiske Råd i Det Hvide Hus, Brian Deese:

"Det bedste skøn er, at manglen på tilgængelige halvledere sandsynligvis tog et helt procentpoint af BNP i 2021."

Det skriver Reuters.

Briefingen, der fandt sted mellem den amerikanske handelsminister Gina Raimondo, viceforsvarsminister Kathleen Hicks og national sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan, fandt sted med det mål at diskutere behovet for at investere i halvledere fremstillet i USA samt forskning og udvikling af microchip.

Manglen på microchips - eller halvledere - har sat flere industrier i stå, herunder bil- og teknologi-industrien, som flere steder har været nødt til at nedskallere produktionen.

"En væsentlig afbrydelse af vores forsyning af halvledere kan forårsage historisk skade på den amerikanske økonomi - skader, der er langt større end virkningen af ​​chipsmangel på den amerikanske bilindustri lige nu - og ville underbyde vores teknologiske konkurrenceevne og militære fordele i forhold til modstandere globalt," udtaleles det i en officel meddelelse fra Det Hvide Hus.

Det Hvide Hus har presset Kongressen til at godkende amerikanske tilskud til fremstilling af halvlederchips efter måneders diskussioner.

Senatet vedtog først 52 milliarder dollars i chips-finansiering i juni, der også godkendte 190 milliarder dollars til at styrke amerikansk teknologi og forskning til at konkurrere med Kina.

Repræsentanternes Hus vedtog sin version i begyndelsen af ​​februar.

Biden-administrationen bemærker, at USA producerede næsten 40 procent af alle chips i 1990, mens det i dag kun tegner sig for 12 procent af den globale produktion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?