Artikel top billede

(Foto: Nik Shuliahin)

FBI fravrister flere tusind enheder fra russiske hackere før de blev til botnet

Flere tusind enheder er reddet fra at blive et russisk botnet i Ruslands militærs besiddelse. Det meddeler amerikanske FBI efter aktion.

Den amerikanske sikkerhedstjeneste FBI har trukket kontrollen over tusindvis af routere og firewall-enheder ud af hænderne russiske militærhackere.

Ved at bruge den samme infrastruktur, som spioner i Moskva brugte til at kommunikere med de malware-inficerede enheder, er det lykkedes FBI at forhindre de russiske hacker i at bruge de mange enheder til at mobilisere et botnet.

Det skriver Reuters.

Det målrettede botnet blev kontrolleret gennem malware kaldet Cyclops Blink, som er en malware, der tidligere på året af flere agenture blev tilskrevet den russiske statsstøttede hackergruppe Sandworm.

Cyclops Blink blev designet specifikt til at kapre enheder lavet af WatchGuard Technologies og ASUSTeK Computer - eller Asus.

WatchGuard har bekræftet samarbejdet med det amerikanske justitsministerie om at forstyrre dette botnet. Asus har endnu ikke svaret på Reuters henvendelse.

Om aktionen fortæller FBI-direktøren Chris Wray:

"Vi fjernede malware fra enheder, der bruges af tusindvis af for det meste små virksomheder til netværkssikkerhed over hele verden."

"Vi lukkede døren, som russerne havde brugt til at komme ind i dem."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere