Artikel top billede

(Foto: Sebastian Pociecha / Unsplash)

Politiets nye system til våbentilladelser ramt af it-kaos

Politiets nye system til våbenhåndtering er kommet skidt fra start. Systemet, der er udviklet af Netcompany, skaber markant længere ventetider på våbentilladelser, og det er til stor frustration for Danmarks Jægerforbund.

Politiets nye it-system til våbentilladelser skaber kaos allerede fra start.

Siden 18. januar har der været meget lange sagsbehandlingstider i forbindelse med at få fornyet eller bestilt sin våbentilladelse. Og for nogle våben er det slet ikke muligt at søge om tilladelse i øjeblikket.

Politiet oplyser selv via en statusside: "Vi er klar over, at udfordringerne med at behandle tilladelser på våbenområdet har konsekvenser for borgere, erhvervslivet og foreninger."

Udvikles af Netcompany

Det nye våbenregister, der udvikles af Netcompany, blev aktuelt efter en række nye europæiske regler på området, der skal øge sporbarheden af skydevåben. Dette sætter større krav til den overordnede sagsbehandling af våbensager, lyder det.

Og det er selve implementeringen af systemet, der er gået i hårdknude nu.

Fra Danmarks Jægerforbund lyder det nu, at op mod 15.000 jægere sandsynligvis ikke når at få deres våbentilladelser inden den 16. maj.

Topfolk fra politiet og de danske våbenorganisationer har afholdt møde om sagen, beretter Jægerforbundet. Her skulle politiet havde forsikret om, at et operationelt system skulle være klar ved udgangen af 2022.

Den udmelding er Danmarks Jægerforbund dog skeptisk overfor.

"Man har ganske enkelt indkørt et system, som på ingen måde er færdigt, og som rent ud sagt er brudt sammen i mødet med virkeligheden. Alligevel har man lukket det gamle system ned og afviser, at det kan lukkes op igen." lyder det fra Marie-Louise Achton-Lyng, hovedbestyrelsesmedlem i Danmarks Jægerforbund og formand for Våbenudvalget.

"Samtidig går jeg fra mødet med det indtryk, at Politiet først og fremmest bruger dets ressourcer på at få systemet til at virke, og det vil sige, at jægere, sportsskytter og forhandlere må finde sig i, at der ikke kommer tempo på godkendelserne, før systemet virker," tilføjer hun.

Det er Politiets Administrative Center, PAC, der behandler sagerne om våbentilladelse, og i et forsøg på at afhjælpe det akutelle problem har man forlænget den periode, hvor man har lov til at beholde sit våben efter tilladelsens udløb, til 1. september.

På den måde kan man beholde sig våben, selvom tilladelsen er udløbet. Det er dog ikke lovligt at benytte våbnet før, at tilladelsen er i hus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?