Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Sebastian Pociecha / Unsplash)

Politiets nye system til våbentilladelser ramt af it-kaos

Politiets nye system til våbenhåndtering er kommet skidt fra start. Systemet, der er udviklet af Netcompany, skaber markant længere ventetider på våbentilladelser, og det er til stor frustration for Danmarks Jægerforbund.

Politiets nye it-system til våbentilladelser skaber kaos allerede fra start.

Siden 18. januar har der været meget lange sagsbehandlingstider i forbindelse med at få fornyet eller bestilt sin våbentilladelse. Og for nogle våben er det slet ikke muligt at søge om tilladelse i øjeblikket.

Politiet oplyser selv via en statusside: "Vi er klar over, at udfordringerne med at behandle tilladelser på våbenområdet har konsekvenser for borgere, erhvervslivet og foreninger."

Udvikles af Netcompany

Det nye våbenregister, der udvikles af Netcompany, blev aktuelt efter en række nye europæiske regler på området, der skal øge sporbarheden af skydevåben. Dette sætter større krav til den overordnede sagsbehandling af våbensager, lyder det.

Og det er selve implementeringen af systemet, der er gået i hårdknude nu.

Fra Danmarks Jægerforbund lyder det nu, at op mod 15.000 jægere sandsynligvis ikke når at få deres våbentilladelser inden den 16. maj.

Topfolk fra politiet og de danske våbenorganisationer har afholdt møde om sagen, beretter Jægerforbundet. Her skulle politiet havde forsikret om, at et operationelt system skulle være klar ved udgangen af 2022.

Den udmelding er Danmarks Jægerforbund dog skeptisk overfor.

"Man har ganske enkelt indkørt et system, som på ingen måde er færdigt, og som rent ud sagt er brudt sammen i mødet med virkeligheden. Alligevel har man lukket det gamle system ned og afviser, at det kan lukkes op igen." lyder det fra Marie-Louise Achton-Lyng, hovedbestyrelsesmedlem i Danmarks Jægerforbund og formand for Våbenudvalget.

"Samtidig går jeg fra mødet med det indtryk, at Politiet først og fremmest bruger dets ressourcer på at få systemet til at virke, og det vil sige, at jægere, sportsskytter og forhandlere må finde sig i, at der ikke kommer tempo på godkendelserne, før systemet virker," tilføjer hun.

Det er Politiets Administrative Center, PAC, der behandler sagerne om våbentilladelse, og i et forsøg på at afhjælpe det akutelle problem har man forlænget den periode, hvor man har lov til at beholde sit våben efter tilladelsens udløb, til 1. september.

På den måde kan man beholde sig våben, selvom tilladelsen er udløbet. Det er dog ikke lovligt at benytte våbnet før, at tilladelsen er i hus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere