Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple beskyldes endnu engang for konkurrenceforvridende adfærd - men konsekvenserne falder tidligst i 2024

Endnu engang starter en undersøgelse af techgiganten Apple, som denne gang beskyldes for konkurrenceforvridende adfærd af musiktjenesten Spotify. Men konsekvenserne falder tidligst i 2024 lyder vurderingen.

Software- og computer-leverandøren Apple står over for endnu en EU-anklagelse om konkurrenceforvridende adfærd.

Undersøgelsen, der har ført til anklagen blev udløst i sin tid af en kalge fra musik-platformen Spotify.

Det skriver Reuters.

Det er ikke længere tid siden end sidste år, at EU-Kommissionen sidst anklagede iPhone-producenten for at fordreje konkurrencen på app-markedet ved at føre restriktive regler for sin App Store.

App Store der tvinger udviklere til at bruge sit eget betalingssystem i appen og forhindrer dem i at informere brugerne om andre købsmuligheder.

Kommissionen, skriver Reuters, afviser at kommentere sagen. Heller ikke Apple havde nogen umiddelbare kommentarer til sagen.

Ny EU-lovgivning erklærer monopol-adfærden for ulovlig... fra 2024

I henhold til nye EU-teknologiregler kaldet Digital Markets Act (DMA), som blev vedtaget i sidste måned, er den monopol-adfærd, som Apple nu beskyldes for, ulovlig.

Men der vil gå flere år før retshåndhævelsen af den nye lovgivning vil ske aktivt.

"DMA er stadig to år væk. Reglerne vil formentlig gælde for Apple i begyndelsen af ​​2024. Det er grunden til, at antitrust-sager fortsat er vigtige," siger advokat Damien Geradin hos Geradin Partners, som rådgiver flere app-udviklere i andre sager mod Apple.

Virksomheder, der overtræder EU's antitrust-regler, risikerer bøder på op til 10 procent af deres globale omsætning og påbud om at droppe konkurrencebegrænsende praksis.

Ud over efterforskningen af ​​musikstreaming er Apples praksis inden for e-bøger og dets Apple Pay også i EU's søgelys for efetrforskning af antitrust.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere