Artikel top billede

Mød hekse, klap en kampvogn og hils på kongehusets hvide heste

Museerne er vågnet op efter den ufrivillige coronadvale og har masser af familiearrangementer i påsken.

De danske museer har haft nogle lidt trælse år under corona – selv i det omfang de overhovedet måtte holde åbent.

Til gengæld har de haft god tid til at planlægge udstillinger og aktiviteter, og mange har særlige påskearrangementer for at trække familierne til.

På Krigsmuseet er der for eksempel kampvognstema hen over påsken. Her kan man – desværre en smule aktuelt – høre og tale om, hvordan moderne kampvogne fungerer.

Men man kan også selv køre fjernstyrede tanks samt opleve en vaskeægte Leopard 1 af samme type, der uddelte bøllebank i den eksjugoslaviske borgerkrig.

Læs mere om påske på Krigsmuseet her.

Christiansborg er mest kendt som hjem for Folketinget.

Men under den enorme bygning findes stadig rester af det oprindelige slot, der i påsken blandt andet rummer en flot udstilling af monstre fremstillet af Shane Brox.

Her kan man opleve Kraken og andre dystre skabninger på udstillingen ”Monster - stygge skabninger med store følelser.”

Lige i nabolaget ved Christiansborg Ridebane er også De Kongelige Stalde, som nu åbner for offentligheden efter en forlænget vinterferie.

Her har været heste siden 1780, og staldfløjene har overlevet hele to slotsbrande. I påskedagene kan man se de gamle bygninger og hilse på dronningens hvide heste.

Der er mere information om påskearrangementerne på Christiansborg her.

I den mere uhyggelige afdeling kan man på Nationalmuseets natunivers lære om nogle af de virkelig grumme væsener, der huserede i gamle dages historiefortællinger omkring kaminen.

Både helhesten, gravsoen, lygtemanden og maren var altid en god historie værd.

Samtidig var de velegnede til at skræmme nysgerrige børn fra at drage alt for langt ud i den mørke skov eller lege ved åen, stikke spaden i den gamle gravhøj eller vandre ind i jættestuen for at se, om de døde er hjemme.

Nationalmuseet har også hekseværksted, hvor man lære om hvid magi og lave amuletter til beskyttelse mod ondskaben. Bare for alle tilfældes skyld.

Læs mere om aktiviteterne på Nationalmuseet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere