Artikel top billede

Mød hekse, klap en kampvogn og hils på kongehusets hvide heste

Museerne er vågnet op efter den ufrivillige coronadvale og har masser af familiearrangementer i påsken.

De danske museer har haft nogle lidt trælse år under corona – selv i det omfang de overhovedet måtte holde åbent.

Til gengæld har de haft god tid til at planlægge udstillinger og aktiviteter, og mange har særlige påskearrangementer for at trække familierne til.

På Krigsmuseet er der for eksempel kampvognstema hen over påsken. Her kan man – desværre en smule aktuelt – høre og tale om, hvordan moderne kampvogne fungerer.

Men man kan også selv køre fjernstyrede tanks samt opleve en vaskeægte Leopard 1 af samme type, der uddelte bøllebank i den eksjugoslaviske borgerkrig.

Læs mere om påske på Krigsmuseet her.

Christiansborg er mest kendt som hjem for Folketinget.

Men under den enorme bygning findes stadig rester af det oprindelige slot, der i påsken blandt andet rummer en flot udstilling af monstre fremstillet af Shane Brox.

Her kan man opleve Kraken og andre dystre skabninger på udstillingen ”Monster - stygge skabninger med store følelser.”

Lige i nabolaget ved Christiansborg Ridebane er også De Kongelige Stalde, som nu åbner for offentligheden efter en forlænget vinterferie.

Her har været heste siden 1780, og staldfløjene har overlevet hele to slotsbrande. I påskedagene kan man se de gamle bygninger og hilse på dronningens hvide heste.

Der er mere information om påskearrangementerne på Christiansborg her.

I den mere uhyggelige afdeling kan man på Nationalmuseets natunivers lære om nogle af de virkelig grumme væsener, der huserede i gamle dages historiefortællinger omkring kaminen.

Både helhesten, gravsoen, lygtemanden og maren var altid en god historie værd.

Samtidig var de velegnede til at skræmme nysgerrige børn fra at drage alt for langt ud i den mørke skov eller lege ved åen, stikke spaden i den gamle gravhøj eller vandre ind i jættestuen for at se, om de døde er hjemme.

Nationalmuseet har også hekseværksted, hvor man lære om hvid magi og lave amuletter til beskyttelse mod ondskaben. Bare for alle tilfældes skyld.

Læs mere om aktiviteterne på Nationalmuseet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere