Artikel top billede

Streaming: Bag om SpaceX og Elon Musk

I Return to Space fortæller to af verdens aktuelt bedste skabere af dokumentarfilm en grundlæggende spændende historie om moderne rumfart og iværksætteri.

Elon Musk er på godt og ondt en mand, der deler vandene, og han er ufatteligt godt nyhedsstof.

Så det er ikke sært, at Netflix hyrede to nogle af dokumentargenrens tungeste navne, da streamingtjenesten skulle have produceret og instrueret Return to Space, som lige har haft premiere.

Filmens rammefortælling er SpaceX’s Demo-2 mission i 2020, der – som første bemandede opsendelse fra USA i næsten 10 år – sendte to astronauter til den internationale rumstation.

Men Return to Space fortæller også hele historien fra dengang SpaceX bare var endnu en fiks Elon Musk-idé, der aldrig var mere end én fejlagtig opsendelse fra total fiasko og frem til nu.

Noget af det, der gør Return to Space særlig, er kombinationen mellem en grundlæggende spændende historie om den nok mest dynamiske organisation indenfor moderne rumfart og et portræt af grundlæggeren som både forretningsmand, entreprenør og menneske.

Sidstnævnte er ikke en rolle, man er vant til at se den meget mediedækkede Musk i.

For selv om han er ufatteligt dygtig til at skabe – undertiden uheldig – opmærksomhed om sig selv, så har de mange mediestunts det også med at skygge for det arbejde han udfører og de uomgængeligt spændende visioner, han har.

Return to Space er instrueret af ægteparret Elizabeth Chai Vasarhelyi og Jimmy Chin, hvilket nærmest pr. definition gør den seværdig.

De stod senest bag den nervepirrende dokumentarfilm The Rescue – om redningen af et hold drenge i en oversvømmet hule i Thailand – samt den Oscar-vindende og mindst lige så svedfremkaldende Free Solo.

Sidstnævnte handler om klatreren Alex Honnold og hans godt 900 meter lange og rebløse klatretur op ad den lodrette væg El Capitan i Yosemite.

Har man bagefter mod på endnu mere bjerg, kan Vasarhelyis og Chins film ”Meru” for øvrigt også stærkt anbefales.

Men i Return to Space skal vi altså endnu højere op, og filmen er ret beset umulig at komme udenom, hvis man interesserer sig bare en smule for Musk, for rumfart eller for begge dele.

Se traileren her.

Titel: Return to Space / Kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere