Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

E-handelen fortsætter med at tordne frem i Danmark

Handel på nettet fortsatte med at stige markant i løbet 2021, viser tal fra betalingsgiganten Nets.

Danske forbrugere kigger stadig særligt online, når de skal købe nye vare.

I 2021 steg handlen på nettet med 11 procent sammenlignet med året før, hvor flere online-virksomheder oplevede en stor stigning.

Det viser tal fra betalingskæmpen Nets.

I løbet af hele 2021 brugte danske forbrugere 107,8 milliarder kroner på e-handel.

"2021 blev året, hvor en del af vores e-handel blev normaliseret igen ovenpå et turbulent 2020 og hvor flere kategorier fortsatte væksten. Vores forbrug er endnu ikke på samme niveau som før corona, men det skyldes udelukkende rejsebranchens nedgang. Det er tydeligt, at salget af services og de fysiske varer online er buldret frem de seneste to år på grund af corona," forklarer Henriette Dunkjær Andersen, der er Head of Sales hos Nets Group i en pressemeddelelse.

Det er særligt fysiske varer, der bliver solgt rigtig meget af på nettet. Især tøj, sko og interiør er i høj kurs, når danskerne handler online.

I alt stiger salget af fysiske varer på nettet med syv procent sammenlignet med året før.

Det er dog ikke alle steder, at antallet af solgte vare på nettet stiger. Samtidig med at mundbind og afstandskrav forsvandt fra det lokale supermarked, så er købet af dagligvarer også faldet, viser tallene fra Nets.

"Det er forventeligt, at danskerne har haft en interesse for at komme ud i fysiske butikker igen ovenpå corona-nedlukninger. Men derfor er der stadig mange, der har holdt fast i onlinehandlen, fordi de har lært, hvor nemt og bekvemt det er," siger Henriette Dunkjær Andersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere