Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Emotet-botnettet slår til i påsken - og det går efter danske virksomheder

Emotet-botnettet fejrer påsken vil særlig stor aktivitet. Og de kriminelle bevægelser flyder i stor grad mod Danmark og danske virksomheder. Se hvad du skal være opmærksom på her.

Emotet-botnettet udnytter påsken til at ramme flere brugere. Det viser tal fra den seneste Global Threat Index fra den israelske sikkerhedsvirksomhed Check Point Software Technologies.

Det berygtede botnet er fortsat den største cybertrussel mod danske virksomheder, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

I rapporten, som afdækker tal for marts 2022, viser at det berygtede Emotet-botnet fortsætter med at ramme en stor del af danske virksomheder.

Således viser rapporten, at knap 10 procent af alle danske virksomheder blev ramt af botnettet i marts. På globalt plan ramte Emotet 11 procent af alle virksomheder i marts, hvilket er en fordobling fra februar.

Emotet var ellers lukket ned, men genopstod for nyligt og strøg altså hurtigt tilbage på førstepladsen som det mest aktive botnet og den største cybertrussel på verdensplan.

Metoden som Emotet anvender for tiden er omfattende email-kampagner, der er klædt i et påsketema. Disse phishing emails, med emnefeltet “buona pasqua, happy easter”, er blevet sendt til brugere verden over og indeholder en ondsindet XLS-fil, der giver Emotet adgang til brugerens enhed.

“Gennem de senere år har vi set, at cyberkriminelle i langt højere grad udnytter menneskelige faktorer, når de skal skaffe sig adgang til virksomheders netværk," siger fortæller Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

"Det er desværre ikke unormalt, at vi ser en større aktivitet fra hackerne op til ferier og helligdage. Ved f.eks. at anvende et påsketema, kan de udnytte brugernes fokus på denne højtid og lokke dem til at downloade ondsindede vedhæftninger, der indeholder malware."

Derfor opfordres alle brugere til at være meget opmærksomme på de emails, de modtager - selv hvis det ligner, at den kommer fra en betroet afsender - lyder advarslen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere