Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Emotet-botnettet slår til i påsken - og det går efter danske virksomheder

Emotet-botnettet fejrer påsken vil særlig stor aktivitet. Og de kriminelle bevægelser flyder i stor grad mod Danmark og danske virksomheder. Se hvad du skal være opmærksom på her.

Emotet-botnettet udnytter påsken til at ramme flere brugere. Det viser tal fra den seneste Global Threat Index fra den israelske sikkerhedsvirksomhed Check Point Software Technologies.

Det berygtede botnet er fortsat den største cybertrussel mod danske virksomheder, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

I rapporten, som afdækker tal for marts 2022, viser at det berygtede Emotet-botnet fortsætter med at ramme en stor del af danske virksomheder.

Således viser rapporten, at knap 10 procent af alle danske virksomheder blev ramt af botnettet i marts. På globalt plan ramte Emotet 11 procent af alle virksomheder i marts, hvilket er en fordobling fra februar.

Emotet var ellers lukket ned, men genopstod for nyligt og strøg altså hurtigt tilbage på førstepladsen som det mest aktive botnet og den største cybertrussel på verdensplan.

Metoden som Emotet anvender for tiden er omfattende email-kampagner, der er klædt i et påsketema. Disse phishing emails, med emnefeltet “buona pasqua, happy easter”, er blevet sendt til brugere verden over og indeholder en ondsindet XLS-fil, der giver Emotet adgang til brugerens enhed.

“Gennem de senere år har vi set, at cyberkriminelle i langt højere grad udnytter menneskelige faktorer, når de skal skaffe sig adgang til virksomheders netværk," siger fortæller Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

"Det er desværre ikke unormalt, at vi ser en større aktivitet fra hackerne op til ferier og helligdage. Ved f.eks. at anvende et påsketema, kan de udnytte brugernes fokus på denne højtid og lokke dem til at downloade ondsindede vedhæftninger, der indeholder malware."

Derfor opfordres alle brugere til at være meget opmærksomme på de emails, de modtager - selv hvis det ligner, at den kommer fra en betroet afsender - lyder advarslen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?