Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Emotet-botnettet slår til i påsken - og det går efter danske virksomheder

Emotet-botnettet fejrer påsken vil særlig stor aktivitet. Og de kriminelle bevægelser flyder i stor grad mod Danmark og danske virksomheder. Se hvad du skal være opmærksom på her.

Emotet-botnettet udnytter påsken til at ramme flere brugere. Det viser tal fra den seneste Global Threat Index fra den israelske sikkerhedsvirksomhed Check Point Software Technologies.

Det berygtede botnet er fortsat den største cybertrussel mod danske virksomheder, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

I rapporten, som afdækker tal for marts 2022, viser at det berygtede Emotet-botnet fortsætter med at ramme en stor del af danske virksomheder.

Således viser rapporten, at knap 10 procent af alle danske virksomheder blev ramt af botnettet i marts. På globalt plan ramte Emotet 11 procent af alle virksomheder i marts, hvilket er en fordobling fra februar.

Emotet var ellers lukket ned, men genopstod for nyligt og strøg altså hurtigt tilbage på førstepladsen som det mest aktive botnet og den største cybertrussel på verdensplan.

Metoden som Emotet anvender for tiden er omfattende email-kampagner, der er klædt i et påsketema. Disse phishing emails, med emnefeltet “buona pasqua, happy easter”, er blevet sendt til brugere verden over og indeholder en ondsindet XLS-fil, der giver Emotet adgang til brugerens enhed.

“Gennem de senere år har vi set, at cyberkriminelle i langt højere grad udnytter menneskelige faktorer, når de skal skaffe sig adgang til virksomheders netværk," siger fortæller Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

"Det er desværre ikke unormalt, at vi ser en større aktivitet fra hackerne op til ferier og helligdage. Ved f.eks. at anvende et påsketema, kan de udnytte brugernes fokus på denne højtid og lokke dem til at downloade ondsindede vedhæftninger, der indeholder malware."

Derfor opfordres alle brugere til at være meget opmærksomme på de emails, de modtager - selv hvis det ligner, at den kommer fra en betroet afsender - lyder advarslen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere