Artikel top billede

Covid-19-udbrud sætter iPhone-produktionen i stå i Kina

Apples iPhone-producent Pegatron sætter produktionen i bero i Shanghai og Kunshan på grund af corona-udbrud. Nedlukningen af arbejdet kan skabe varemangel ved lokale forhandlere og flaskehalse ved toldmyndigheder.

Virksomheden Pegatron, der er en af de virksomheder, der står for at samle Apple iPhone-dele til hele telefoner har meldt ud offentligt, at virksomheden nu stopper produktionen i sine fabrikker i Shanghai i Kina og i Kunshan.

Det sker som led i strenge Covid19-forebyggelsesforanstaltninger i Kina. Det skriver Reuters.

Kina har sat Shanghai under en stram lockdown siden slutningen af ​​marts.

Og nabodistriktet Kunshan har også strammet grebet om befolkningen for at kontrollere det store Covid19-udbrud, som landet står med lige nu.

Pegatron samler omkring 20 ​​til 30 procent af alle iPhones der produceres, skriver Nikkei Asia.

Ifølge Taiwans Finanstilsynskommission rapporterede i alt 161 børsnoterede taiwanske virksomheder 7. april, at deres aktiviteter i Shanghai og Kunshan er stoppet. 41 af disse fremstiller elektronik.

Virksomheden har indtil nu været i stand til at fortsætte produktionen alene fordi den kinesiske regering tillod nogle producenter at holde driften i gang ved at lave et lukket kredsløb for at reducere chancerne for infektioner. Det skriver Bloomberg.

Lige nu ser det ud til at Pegatron først kan sætte produktionen på de to fabrikker igen igen i slutningen af april eller begyndelsen af maj. Det siger analytiker Ming-Chi Kuo fra TF International Securities til Reuters.

Apple er ikke vendt tilbage med en kommentar på mediets anmodning.

Nedlukningen kan få konsekvenser for Apple-forhandlere verdenover, der lige nu er afhænnngige af den lagerbeholdning, der de har her og nu.

Og problemerne er ikke løst, når produktionen engang går i gang igen.

En stigning i forsendelser og efterspørgsel efter materialer, efter at lockdowns er ophævet, kan også blokere toldmyndighederne, hvilket kan forårsage potentielle leveringsforsinkelser, ifølge en rapport fra dataleverandøren TrendForce.

Pegatron selv siger, at genoptagelsen af ​​arbejdet alene afhang af, at de to fabrikker får godkendelse af Kinas regering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?