Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

FBI og Europol lukker kæmpe handelsplatform for hackede data

Europol har sammen med FBI lukket ned for verdens største engelsksprogede handelsplatform med stjålne persondata.

Cyberkriminelle får nu sværer ved at handle med stjålne data på dataweb. Verdens største platform på engelsk for netop handel med data er nemlig blevet lukket.

Det er lykkedes en række myndigheder at slukke for siden RaidForums, hvor hundredevis af databaser med personfølsom data bliver købt og solgt.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

RaidForums har solgt stjålne bankoplysninger, CPR-numre og kreditkortoplysninger til alle der var villige til at betale for dem på siden.

Den amerikanske politienhed FBI har sammen med Europol og politiet i en række lande lukket ned for tre internetdomæner, der hostede platformen og anholdt 21-årige Diogo Santos Coelho, der mistænkes for at administrere den ulovlige platform.

"Nedlukningen af det her online marked, der sælger hackede og stjålne data ødelægger en af de store indtægtskilder for cyberkriminelle, der begår tyveri af personfølsomdata i stor skala," siger chefen for det amerikanske justisministeriums kriminalitetsenhed i en pressemeddelelse.

RaidForums har været aktiv siden 2015 og blev lukket ned i januar i år. Det er dog usikkert, om den forbliver lukket.

Den danske it-sikkerhedsekspert Peter Kruse, der tidligere har rådgivet både Europol og FBI, har tidligere påpeget, at kriminelle grupper og hackerhjemmesider, der bliver lukket ned, ofte dukker op igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere