Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk langer ud efter Twitter-bestyrelsen: Vil fratage medlemmerne deres løn

Twitter-bestyrelsen har afvist Elon Musks bud om at købe virksomheden for 290 milliarder kroner. Men nu slår han tilbage med meldingen om, at hvis hans bud går igennem, så skal bestyrelsesmedlemmerne ikke længere aflønnes.

Elon Musk sender en bredside efter Twitters bestyrelse, der forsøger at afholde ham fra fuldstændigt at overtage selskabet.

Han har foreslået et køb af det sociale medie for 43 milliarder dollar, hvilket bestyrelsen umiddelbart afviste fredag sidste uge.

"Bestyrelsens løn vil være nul dollar, hvis mit bud går igennem, og derved sparer selskabet tre millioner dollar om året," skriver Elon Musk i et tweet.

4. april kom det frem, at Elon Musk havde købt 9,1 procent af aktierne i Twittter, og derved blev han selskabet andenstørste aktionær, skriver Reuters.

I øjeblikket ligger en Twitter-aktie på omkring 46 dollar, hvilket er en del lavere end Elon Musks bud, der sætter hver aktie til en værdi af 54,20 dollar. Siden Tesla-bossen gik ind i Twitter er aktien steget med 15 procent.

Selskabet medstifter og tidligere CEO, Jack Dorsey, har også blandet sig i debatten på Twitter, og her skriver han blandt andet, at bestyrelsen "konsistent har været selskabets dysfunktion."

Efter Elon Musks bud på at købe virksomheden har bestyrelsen forsøgt at afskærme ham - blandt andet med indførelsen af en såkaldt "giftig pille."

Det er en foranstaltning, der gør, at aktionærer kan købe flere aktier, som udstedes i virksomheden, hvis en enkelt aktionær opnår en andel på mere end 15 procent. På den måde vil de eksisterende aktier udvandes.

Dette tiltag sker for at undgå fjendtlige overtagelser, lyder det fra bestyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?