Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk langer ud efter Twitter-bestyrelsen: Vil fratage medlemmerne deres løn

Twitter-bestyrelsen har afvist Elon Musks bud om at købe virksomheden for 290 milliarder kroner. Men nu slår han tilbage med meldingen om, at hvis hans bud går igennem, så skal bestyrelsesmedlemmerne ikke længere aflønnes.

Elon Musk sender en bredside efter Twitters bestyrelse, der forsøger at afholde ham fra fuldstændigt at overtage selskabet.

Han har foreslået et køb af det sociale medie for 43 milliarder dollar, hvilket bestyrelsen umiddelbart afviste fredag sidste uge.

"Bestyrelsens løn vil være nul dollar, hvis mit bud går igennem, og derved sparer selskabet tre millioner dollar om året," skriver Elon Musk i et tweet.

4. april kom det frem, at Elon Musk havde købt 9,1 procent af aktierne i Twittter, og derved blev han selskabet andenstørste aktionær, skriver Reuters.

I øjeblikket ligger en Twitter-aktie på omkring 46 dollar, hvilket er en del lavere end Elon Musks bud, der sætter hver aktie til en værdi af 54,20 dollar. Siden Tesla-bossen gik ind i Twitter er aktien steget med 15 procent.

Selskabet medstifter og tidligere CEO, Jack Dorsey, har også blandet sig i debatten på Twitter, og her skriver han blandt andet, at bestyrelsen "konsistent har været selskabets dysfunktion."

Efter Elon Musks bud på at købe virksomheden har bestyrelsen forsøgt at afskærme ham - blandt andet med indførelsen af en såkaldt "giftig pille."

Det er en foranstaltning, der gør, at aktionærer kan købe flere aktier, som udstedes i virksomheden, hvis en enkelt aktionær opnår en andel på mere end 15 procent. På den måde vil de eksisterende aktier udvandes.

Dette tiltag sker for at undgå fjendtlige overtagelser, lyder det fra bestyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere