Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk langer ud efter Twitter-bestyrelsen: Vil fratage medlemmerne deres løn

Twitter-bestyrelsen har afvist Elon Musks bud om at købe virksomheden for 290 milliarder kroner. Men nu slår han tilbage med meldingen om, at hvis hans bud går igennem, så skal bestyrelsesmedlemmerne ikke længere aflønnes.

Elon Musk sender en bredside efter Twitters bestyrelse, der forsøger at afholde ham fra fuldstændigt at overtage selskabet.

Han har foreslået et køb af det sociale medie for 43 milliarder dollar, hvilket bestyrelsen umiddelbart afviste fredag sidste uge.

"Bestyrelsens løn vil være nul dollar, hvis mit bud går igennem, og derved sparer selskabet tre millioner dollar om året," skriver Elon Musk i et tweet.

4. april kom det frem, at Elon Musk havde købt 9,1 procent af aktierne i Twittter, og derved blev han selskabet andenstørste aktionær, skriver Reuters.

I øjeblikket ligger en Twitter-aktie på omkring 46 dollar, hvilket er en del lavere end Elon Musks bud, der sætter hver aktie til en værdi af 54,20 dollar. Siden Tesla-bossen gik ind i Twitter er aktien steget med 15 procent.

Selskabet medstifter og tidligere CEO, Jack Dorsey, har også blandet sig i debatten på Twitter, og her skriver han blandt andet, at bestyrelsen "konsistent har været selskabets dysfunktion."

Efter Elon Musks bud på at købe virksomheden har bestyrelsen forsøgt at afskærme ham - blandt andet med indførelsen af en såkaldt "giftig pille."

Det er en foranstaltning, der gør, at aktionærer kan købe flere aktier, som udstedes i virksomheden, hvis en enkelt aktionær opnår en andel på mere end 15 procent. På den måde vil de eksisterende aktier udvandes.

Dette tiltag sker for at undgå fjendtlige overtagelser, lyder det fra bestyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere