Artikel top billede

Streaming: Verdens bedste polyesteradvokat vender tilbage

I sjette og sidste sæson af fremragende Better Call Saul får vi endelig at vide, hvordan Jimmy McGill bliver til Saul Goodman.xz

Ved slutningen af en succesfuld tv-serie fristes producerne gerne til at skubbe en spinoff i bassinet for at se, om den kan klare et par ekstra baner hundesvømning på egen hånd. Det ender sjældent godt.

Men Better Call Saul er mildt sagt blandt undtagelserne, der bekræfter reglen, og de første afsnit af den afsluttende sæson seks har netop haft premiere på Netflix.

Hvilket kun var lige ved og næsten, da hovedrolleindehaver Bob Odenkirk fik et hjerteanfald under optagelserne sidste år.

Serien handler om uheldige Jimmy McGill, der siden bliver til den lettere moralsk anløbne polyesteradvokat Saul Goodman fra Breaking Bad.

McGill lever indledningsvis i skyggen af sin usympatiske og dybt neurotiske storebror, der er seniorpartner i et stort advokatfirma. Men det stiller han sig ikke tilfreds med, og i Better Call Saul kæmper han for at bygge sin egen forretning op sammen med sin lejlighedsvise kæreste og forretningspartner Kim Wexler (Rhea Seehorn).

Det indebærer rutinemæssige overtrædelser af reglerne for god juridisk praksis foruden nærkontakt med den kriminelle underverden. Men man kan jo desværre ikke lave omelet uden at knække et par æg.

Følger man allerede med, er der ingen grund til at fortælle yderligere – og gør man ikke, vil det være synd at spolere fornøjelsen.

Derfor skal ikke afsløres mere, end at en perlerække af gamle kendinge fra Breaking Bad dukker op undervejs. Samt at Better Call Saul er skruet fantastisk godt sammen og fuldt fortjent har trukket utallige priser og hædersbevisninger i land.

Serien er på den ene side solidt forankret i Breaking Bad-universet, men på den anden side også helt sin egen. Det er ikke usædvanligt at støde på det synspunkt, at Better Call Saul endda overgår sin fremragende forgænger.

Sæson seks frigives – som det efterhånden er sædvane – af to omgange. De første afsnit har netop fået premiere og resten frigives frem mod udgangen af maj, mens anden halvdel af sæson seks ankommer hen over juli og august.

Se traileren til sæson seks her