Artikel top billede

(Foto: tagtech414 /Reddit)

Stort læk: Første billeder af Googles første smartwatch i umindelige tider

Et spritnyt smartwatch fra Google er under opsejling. En prototype af uret er dukket op.

Den amerikanske teknologi-kæmpe Google har døjet længe med at finde fodfæste i markedet for wearables.

Selvom selskabet sidder tungt på smartphone-branchen med det massive Android-økosystem, har de fleste wearable-tiltag, Wear OS styresystemet og dets brugere er for længst blevet distanceret af udvalget fra Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei og Garmin.

Det resulterede i at Google for et par år siden synes at have kastet håndklædet i ringen og i stedet investerede i den relativt store spiller på området med opkøbet af Fitbit.

Alligevel synes Googles egne bestræbelser ikke at være helt opgivet, for efter flere måneders rygter, er fotos af en formodet wearable dukket op: Google Pixel Watch.

Minimalistisk ur

På det sociale nyhedsmedie Reddit fortæller brugeren ’tagtech414’ om den prototype af Pixel-uret, som han har fået finger i og blandt andet delt billeder af til netmediet Android Central.

Ud over at vise billeder af uret frem, deler han oplysninger om uret, som han hævder, at han har fået fingre igennem en ven, der har fundet det i en restaurant, hvor han er ansat.

Uret løb hurtig tør for strøm og er fundet uden oplader, hvorfor det ikke var muligt at se uret i brug. Det lykkedes dog vennen at tage et billede af uret, efter at have tændt.

Her dukkede et lysende Google-logo op, men styresystemet synes ikke at være klar til brug, lyder det.

Til trods for de sparsomme oplysninger om uret i brug, giver billederne en klar indikation om, i hvilken retning Google vil tage sit ur hen.

Uret er uhyre simpelt og minimalistisk, med en rundet touch-skærm, en krone og to små knapper på siden som kontrolflader.

Sammenlignet med Apple Watch 40mm og et Samsung Galaxy Watch i 46mm, ligner uret blot en sort, smuttet sten med dimensioner der kommer tæt på Apples lille fikse wearable.

Den tilhørende silikone-rem er tilsyneladende af en ikke-standard type i lighed med Apples Watch, som anvender en særlig låsemekanisme til sin remme.

Under uret finder man en stribe sensorer, givetvis til måling af puls, iltmætning og andre helse-data. Bunden ser metallisk ud, men føles som var det beklædt med glas, oplyses det.

Mens vi venter på Google

Google ser altså ud til at være langt fremme i udviklingen af sit første egenudviklede smart-ur, siden det i 2014 præsenterede klodens første smartwatch med rund skærm, Motorola 360.

Dengang var Motorola Mobility under Googles ejerskab, mens uret blev et af de første født med Google daværende ’Wear OS’.

Dengang satsede Google og Motorola samarbejdet også efter at skabe et yderst minimalistisk smartwatch.

Det nye Google ur vil med al sandsynlighed blive født med Wear OS version 3.0, som Google har udviklet i samspil med Samsung.

Hvornår uret kan forventes at debutere er uvist, men om to uger åbner Google dørene for sine store I/O udviklermesse, som med en vis sandsynlighed kan danne scenen om nogle produktlanceringer.