Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Photo by unsplash)

Teenage-hackere har stjålet kildekode fra telegiganten T-Mobile

Den berygtede teenaage-hackergruppe Lapsus har angrebet it-systemerne hos telegiganten T-Mobile, hvor gruppen tilsyneladende har haft held til at stjæle kildekoden til en række af teleselskabets digitale projekter.

Hackergruppen Lapsus har gennem de seneste måneder snøret den ene tech-gigant efter den anden.

Nu viser det sig, at den kriminelle gruppe også kan føje teleselskabet T-Mobile til listen over sine ofre.

T-Mobile har selv bekræftet, at et angreb har ramt selskabets systemer, men understreger, at hverken kundedata, offentlige data eller andre følsomme oplysninger er blevet lækket.

Ifølge sikkerhedsmediet Krebs On Security er angrebet dog langt fra trivielt.

For ifølge mediet viser chatlogs fra hackergruppen, at kildekoden til en række af T-Mobiles digitale projekter er blevet stjålet i forbindelse med angrebene.

Drevet af teenagere

Lapsus blev kendt for offentligheden i december 2021, men allerede i marts 2022 imploderede gruppen, da en række centrale personer blev pågrebet af politiet.

Alt tyder på, at gruppen primært har været drevet af en række teenagere, og således anholdte britisk politi i slutningen marts syv personer med relation til gruppen.

“Syv personer mellem 16 og 21 år er blevet anholdt i forbindelse med en efterforskning af en hackergruppe. De er alle blevet løsladt under efterforskning. Vores undersøgelser fortsætter," oplyste Londons politi ifølge BBC i forbindelse med anholdelsen.

Det amerikanske medie Bloomberg har desuden rapporteret, at gruppen mastermind muligvis er en blot 16-årig dreng fra Oxford-området, der stadigvæk bor hjemme ved sine forældre.

Det har tidligere været fremme at hackergruppen blandt andet har stjålet kildekode fra både Microsoft og Samsung samt narret Apple og Faceboook til at fremsende kundedata gennem en såkaldt ‘emergency data request’ ved at udgive sig for at repræsentere ordensmagten.