Artikel top billede

Politi anholder teenagere: Mistænkes for at stå bag hackergruppen Lapsus$

Syv unge med relation til hackergruppen Lapsus$ er blevet anholdt kort tid efter, gruppen har hacket Microsoft. Det er sket som et led i efterforskningen af gruppen.

Alene i år har gruppen Lapsus$ hacket Nvidia, Ubisoft, Samsung, Okta og senest Microsoft.

Angrebet på Microsoft tidligere på måneden førte til, at 37 gigabyte af Microsofts kildekode blev lækket, ingen kundedata blev dog kompromitteret.

Nu har politiet i London anholdt syv teenagere med relationer til hackergruppen.

Det skriver BBC.

"Syv personer mellem 16 og 21 år er blevet anholdt i forbindelse med en efterforskning af en hackergruppe. De er alle blevet løsladt under efterforskning. Vores undersøgelser fortsætter," udtaler Londons politi ifølge mediet.

Ifølge The Verge skete anholdelserne på baggrund af en efterforskning gennemført af Londons politi og flere "samarbejdspartnere", som har til formål at komme hackergruppen til livs. Det specifieres ikke nærmere, hvilke samarbejdspartnere, der er tale om.

Det har tidligere været fremme, at en 16-årig dreng med onlinenavnene "White" eller "Breachbase" skulle være lederen af gruppen, men politiet vil ifølge BBC ikke oplyse, om vedkommende var blandt de anholdte.

Mediet skriver endvidere, at den 16-årige skulle have opbygget en formue på 14 millioner dollar – svarende til 95 millioner kroner gennem hacking.

Tallet er kommet frem, da "White" er blevet ’doxxed’ – altså afsløret – på nettet efter en konflikt med samarbejdspartnere. Det endte med, at hans oplysninger dukkede op på internettet såvel som hans formue i bitcoins.