Artikel top billede

(Foto: PR-Foto / Toldstyrelsen)

Indsættes i nyoprettet direktørstilling: Hun skal stå i spidsen for kæmpe digital omstilling i Toldstyrelsen

Toldstyrelsen udvider direktionen med Britt Selchau, der i en ny-oprettet stilling kommer til at stå i spidsen for udskiftningen af mere end 20 it-systemer til import og eksport af varer. Den nye direktør har 20 års erfaring som it-ledelsesrådgiver.

Inden 2025 skal Toldstyrelsen udskifte mere end 20 it-systemer for at leve op til en række EU-krav.

Den store opgave betyder, at styrelsen har valgt at udvide direktionen og ansat Britt Selchau som ny underdirektør for at tage ansvaret med udviklingen af de nye systemer.

Toldstyrelsen er allerede i fuld gang med at udskifte systemerne, men den nye underdirektør kommer til at sikre, at styrelsen når i mål med alle 20 inden den EU-bestemte deadline om mindre end fire år.

Udskiftningen sker for at digitalisere og harmonisere toldprocesserne i EU og for at skærpe kontrollen af de varer, der hver dag krydser de europæiske grænser.

"Britt Selchau har solid og relevant erfaring med it-udvikling og implementering i store og komplekse organisationer med mange interessenter og kunder. Hun vil derfor bidrage til, at vi kan lykkes med den løbende udvikling og udskiftning af toldsystemerne frem mod udgangen af 2025," siger Toldstyrelsens direktør, Charlotte Møller om ansættelsen i en pressemeddelelse.

Den nye underdirektør har tidligere stået i spidsen for en række større it-projekter hos flere store, danske virksomheder som Mærsk, Coop og Ørsted.

I dag arbejder Britt Selchau som selvstændig it-leder, hvor hun altså har rådgivet virksomheder om store it-omstillinger.

Kæmpesystem er allerede udskuldt

Der er også rigeligt at tage fat på for den nye underdirektør. For bare få uger siden bekendtgjorde Toldstyrelsen, at man måtte udskyde et af it-projekterne, fordi det simpelthen ikke blev klar til den planlagte deadline.

Et nyt importsystem, som var et af de 20 store it-systemer, skulle være taget i brug 31. december i år, men tidligere på måneden måtte Toldstyrelsen erkende, at den ikke kunne nå det til den fastlagte deadline.

Toldstyrelsen kan endnu ikke oplyse, hvornår man i stedet regner med at have det nye importsystem klar.

Styrelsen har implementeret den første del af af systemet, men mangler altså den sidste halvdel af systemet, der dog dækker over en større del af det samlede system.

Det bliver en af opgaverne for Britt Selchau som ny underdirektør, at få styr på blandt andet det forsinkede importsystem.

Britt Selchau har første arbejdsdag hos Toldstyrelsen 15. juni.