Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Små danske virksomheder utilfredse med regeringens kommende krav om digital bogføring

130.000 danske virksomheder skal med ny lov tvinges til at indberette regnskaber digitalt. Men de får ingen hjælp, lyder kritikken.

En række mindre danske virksomheder er stærkt utilfredse med regeringens og erhvervsminister Simon Kollerups plan om at indføre krav om digital bogføring.

Ifølge Børsen mener de små selvstændige blandt andet, at omkostningerne bliver for høje, ligesom de små virksomheder ofte er en broget skare.

Balladen skyldes, at Simon Kollerup er på vej med forslag om en ny bogføringslov, der skal tvinge alle danske virksomheder med en omsætning på helt ned til 300.000 kroner til at digitalisere og registrere alle data ved hjælp af særligt godkendte digitale bogføringssystemer.

Ideen er, at alle indberetninger fra regnskabsåret 2023 til det offentlige skal automatiseres, så det offentlige automatisk modtager de digitale regnskabsdata og lignende fra virksomheder.

Avisen skriver, at både SMV Danmark og Danske Soloselvstændige er kritiske overfor planen.

Danske Soloselvstændige skriver i et høringssvar, at “ensretningen, der er lagt op til i systemet, er håbløs. Vi er meget forskellige, og derfor giver det os store udfordringer, hvis vi skal passe ind i bestemte kasser for at gøre det nemmere for jer som myndighed.”