Artikel top billede

(Foto: Adrien)

Nye vilkår: Google Play tvinger apps til at vise de data, som de indsamler

Google kommer med nye regler for diverse app-udbydere. Nu skal brugere kunne se, præcis hvilke data, der bliver samlet om dem.

Der er nye vilkår på vej på Google Play Store, som er Androids app-handelsplads, og de får betydning for app-udviklere på platformen.

En ny datasikkerhedsudrulning gør nemlig, at udviklere fremover skal tilkendegive præcis, hvilke data, de samler om kunderne.

Det skriver mediet Bleeping Computer.

Og udover at proklamere hvilke data, der indsamles, skal udviklerne også oplyse, hvilke data de deler med tredjepartner.

Funktionen tyder på at blive en privacy-pop up, som kommer frem ved installation, og giver brugeren den nødvendige information, inden brugeren fuldfører installationen.

Det nye tiltag vil blive rullet ud gradvist i løbet af de næste par uger. Udviklere kan fra i dag deklarere, hvilke data, de benytter, men der er deadline for at færdiggøre og indsende erklæringen er 22. juli i år.

Hvis en udviklers erklæring ikke er fyldestgørende, eller den er direkte misvisende, vil det blive krævet, at den laves om, og ellers vil udvikleren blive suspenderet fra app-butikken.

Læs mere om datasikkerhedsudrulningen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere