Artikel top billede

(Foto: Adrien)

Nye vilkår: Google Play tvinger apps til at vise de data, som de indsamler

Google kommer med nye regler for diverse app-udbydere. Nu skal brugere kunne se, præcis hvilke data, der bliver samlet om dem.

Der er nye vilkår på vej på Google Play Store, som er Androids app-handelsplads, og de får betydning for app-udviklere på platformen.

En ny datasikkerhedsudrulning gør nemlig, at udviklere fremover skal tilkendegive præcis, hvilke data, de samler om kunderne.

Det skriver mediet Bleeping Computer.

Og udover at proklamere hvilke data, der indsamles, skal udviklerne også oplyse, hvilke data de deler med tredjepartner.

Funktionen tyder på at blive en privacy-pop up, som kommer frem ved installation, og giver brugeren den nødvendige information, inden brugeren fuldfører installationen.

Det nye tiltag vil blive rullet ud gradvist i løbet af de næste par uger. Udviklere kan fra i dag deklarere, hvilke data, de benytter, men der er deadline for at færdiggøre og indsende erklæringen er 22. juli i år.

Hvis en udviklers erklæring ikke er fyldestgørende, eller den er direkte misvisende, vil det blive krævet, at den laves om, og ellers vil udvikleren blive suspenderet fra app-butikken.

Læs mere om datasikkerhedsudrulningen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?