Artikel top billede

Apple fjerner apps fra App Store – udviklere har 30 dage til at reagere, hvis de vil redde deres indhold

Der er millioner af apps i tech-gigantens butik, men ikke alle er aktive og opdateret, og derfor vil Apple nu begynde at fjerne forældede apps. Mindre udviklere er frustrerede.

Så er forårsrengøringen begyndt hos verdens mest værdifulde selskab, Apple.

Tech-giganten begynder nemlig at rense ud i App Store og vil fjerne forældede apps fra platformen.

Det skriver flere medier – heriblandt The Verge og Winbuzzer.

Det drejer sig om apps, som ikke er blevet opdateret af deres udviklere i en anseelig periode. Derfor har selskabet sendt en besked ud til iOS-udviklere med applikationer, der hører under denne kategori, og de har nu 30 dage til at fikse problemet, inden deres apps bliver slettet fra platformen.

"Du kan holde denne app tilgængelig, så nye brugere kan opdage og downloade den fra App Store ved at indsende en opdatering til gennemgang om 30 dage," skriver Apple i beskeden ifølge The Verge og fortsætter:

"Hvis der ikke sendes en opdatering inden for 30 dage, fjernes appen fra salg."

Udmeldingen har dog vakt irritationer hos mindre udviklere, som har lavet relativt simple apps, der bevidst ikke er blevet opdateret, skriver mediet.

Som eksempler får selskabet Protopop Games, som har udviklet det gratis spil Motivoto, slettet spillet, hvis det ikke bliver opdateret. Derudover har udvikleren Kosta Eleftheriou, der har udviklet Flicktype Apple Watch keyboard, også fået taget sin app ned.

Tidligere på måneden har Google meldt ud, at selskabet ligeledes vil begynde at fjerne apps fra Google Store, som ikke er blevet opdateret i mere end to år.