Artikel top billede

(Foto: Guillaume Perigois)

EU advarer Elon Musk efter Twitter-opkøb: "Du er velkommen, men dette er vores regler"

Næsten samtidig med Elon Musks opkøb af Twitter indgik EU en ny lov, der har indflydelse på sociale medier. EU sender nu et venligt men bestemt budskab til rigmanden og nyligt Twitter-ejer Elon Musk.

"Elon, der er regler. Du er velkommen, men dette er vores regler. Det er ikke dine regler, der gælder her."

Sådan lyder advarslen til Elon Musk, der netop har købt det sociale medie Twitter for 44 miliarder dollar.

Ordene kommer fra Thierry Breton, EU's kommissær for det indre marked. Til Financial Times forklarede han derved, at Twitter skal overholde EUs nye digitale regler under hans ejerskab eller risikere store bøder eller endda et forbud.

Endvidere lød det fra Breton:

"Vi byder alle velkommen. Vi holder åbent, men på vores betingelser."

Denne EU-advarsel til den eksentriske rigmand kommer få dage efter opkøbet og få dage efter, at man i EU har underskrevet en ny lovgivning, der vil tvinge Big Tech til mere aggressivt at overvåge indhold online.

Elon Musk selv udtalte mandag, at "ytringsfriheden er grundlaget for et fungerende demokrati" og beskrev Twitter som "det digitale bytorv, hvor spørgsmål, der er afgørende for menneskehedens fremtid, diskuteres."

Det skriver mediet Ars Technica.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere