Artikel top billede

(Foto: Guillaume Perigois)

EU advarer Elon Musk efter Twitter-opkøb: "Du er velkommen, men dette er vores regler"

Næsten samtidig med Elon Musks opkøb af Twitter indgik EU en ny lov, der har indflydelse på sociale medier. EU sender nu et venligt men bestemt budskab til rigmanden og nyligt Twitter-ejer Elon Musk.

"Elon, der er regler. Du er velkommen, men dette er vores regler. Det er ikke dine regler, der gælder her."

Sådan lyder advarslen til Elon Musk, der netop har købt det sociale medie Twitter for 44 miliarder dollar.

Ordene kommer fra Thierry Breton, EU's kommissær for det indre marked. Til Financial Times forklarede han derved, at Twitter skal overholde EUs nye digitale regler under hans ejerskab eller risikere store bøder eller endda et forbud.

Endvidere lød det fra Breton:

"Vi byder alle velkommen. Vi holder åbent, men på vores betingelser."

Denne EU-advarsel til den eksentriske rigmand kommer få dage efter opkøbet og få dage efter, at man i EU har underskrevet en ny lovgivning, der vil tvinge Big Tech til mere aggressivt at overvåge indhold online.

Elon Musk selv udtalte mandag, at "ytringsfriheden er grundlaget for et fungerende demokrati" og beskrev Twitter som "det digitale bytorv, hvor spørgsmål, der er afgørende for menneskehedens fremtid, diskuteres."

Det skriver mediet Ars Technica.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere