Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huaweis resultater styrtdykker fortsat: Salg af smartphones mere end halveret

Resulataterne for telekommunikationsvirksomheden Huawei er fortsat i frit fald. Omsætningen falder med 14 procent sammenlignet med året før, og salget af smartphones begynder nu også at gå tilbage i Kina.

Den kinesiske it-gigant Huawei fortsætter med at blive ramt af USA's sanktioner mod virksomheden.

Omsætningen for Huawei faldt med 14 procent i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode året før, hvor Huawei også blev ramt af massive tab på omsætningen.

Sammenlignet med fjerde kvartal i 2021 er omsætningen hos den kinesiske virksomheden faldet med 27 procent, skriver erhvervsmediet CNBC.

Under præsident Donald Trump indførte USA en række sanktioner mod virksomheden for mistanke om spionage.

Det betyder blandt andet, at amerikanske virksomheder ikke må handle med Huawei og smartphone-producenten har derfor været nødt til at skrotte Googles styresystem Android på alle sine telefoner.

Salg til Kina falder

Sanktioner fra USA betyder samtidig, at Huawei har satset stort på det kinesiske marked. Men her begynder jorden også at ryste under it-giganten.

Salget til Kina faldt nemlig med hele 64 procent sammenlignet med et år tidligere.

Samtidig ser selskabet ikke umiddelbart nogen grund til, at resten af 2022 skulle blive meget lysere for selskabet.

"Vores forbrugerforretning er hårdt ramt, og vores infrastrukturforretning oplevede en mere stabil vækst. I 2022 står vi fortsat over for nogle udfordringer og et komplekst forretningsmiljø," siger selskabets bestyrelsesformand Ken Hu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere