Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huaweis resultater styrtdykker fortsat: Salg af smartphones mere end halveret

Resulataterne for telekommunikationsvirksomheden Huawei er fortsat i frit fald. Omsætningen falder med 14 procent sammenlignet med året før, og salget af smartphones begynder nu også at gå tilbage i Kina.

Den kinesiske it-gigant Huawei fortsætter med at blive ramt af USA's sanktioner mod virksomheden.

Omsætningen for Huawei faldt med 14 procent i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode året før, hvor Huawei også blev ramt af massive tab på omsætningen.

Sammenlignet med fjerde kvartal i 2021 er omsætningen hos den kinesiske virksomheden faldet med 27 procent, skriver erhvervsmediet CNBC.

Under præsident Donald Trump indførte USA en række sanktioner mod virksomheden for mistanke om spionage.

Det betyder blandt andet, at amerikanske virksomheder ikke må handle med Huawei og smartphone-producenten har derfor været nødt til at skrotte Googles styresystem Android på alle sine telefoner.

Salg til Kina falder

Sanktioner fra USA betyder samtidig, at Huawei har satset stort på det kinesiske marked. Men her begynder jorden også at ryste under it-giganten.

Salget til Kina faldt nemlig med hele 64 procent sammenlignet med et år tidligere.

Samtidig ser selskabet ikke umiddelbart nogen grund til, at resten af 2022 skulle blive meget lysere for selskabet.

"Vores forbrugerforretning er hårdt ramt, og vores infrastrukturforretning oplevede en mere stabil vækst. I 2022 står vi fortsat over for nogle udfordringer og et komplekst forretningsmiljø," siger selskabets bestyrelsesformand Ken Hu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere