Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Danske webshops går glip af milliarder af kroner: Mister ordrer til Amazon

Eksporten via internettet halter gevaldigt efter den fysiske eksport, viser en rapport fra DI. Danske forbrugere bruger langt flere penge på udenlandske webshops end de danske.

Selskaber som Amazon og Zalando løber med størstedelen af pengene, når danske forbrugere handler på nettet.

Samtidig er det til sammenligning forsvindende få udenlandske kunder, der gør brug af de danske webshops.

Det viser en analyse fra DI.

I løbet af 2021 handlede de danske forbrugere for 64,5 milliarder kroner i udenlandske webshops, mens udenlandske kunder købte danske vare på nettet for 9,3 milliarder kroner.

"Vi har aldrig før set så stort underskud på e-handelsbalancen. Problemet er, at vi går glip af eksportindtægter til landet, hvilket er temmelig ærgerligt, da Danmark jo traditionelt er et stærkt eksportland – bare ikke når det gælder eksport via nettet," Jacob Kjeldsen, branchedirektør i DI i en meddelelse om tallene.

Den danske erhvervsorganisation opfordrer derfor de danske virksomheder til at skrue gevaldigt op for salget gennem de digitale kanaler. Særligt over for kunderne i udlandet.

"Heldigvis har danske virksomheder gode muligheder for at rette op på balancen ved at styrke deres digitale salg ­– særligt til udenlandske kunder. De skal bruge deres erfaringer fra traditionel eksport og e-handel til at øge deres indtjening med e-eksport," lyder det fra Jacob Kjeldsen.

Det er ellers ikke fordi de danske forbrugere ellers holder sig tilbage med at bruge penge på nettet. En opgørelse fra Nets viser, at danskernes forbrug online steg med 11 procent i løbet af 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?