Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Danske webshops går glip af milliarder af kroner: Mister ordrer til Amazon

Eksporten via internettet halter gevaldigt efter den fysiske eksport, viser en rapport fra DI. Danske forbrugere bruger langt flere penge på udenlandske webshops end de danske.

Selskaber som Amazon og Zalando løber med størstedelen af pengene, når danske forbrugere handler på nettet.

Samtidig er det til sammenligning forsvindende få udenlandske kunder, der gør brug af de danske webshops.

Det viser en analyse fra DI.

I løbet af 2021 handlede de danske forbrugere for 64,5 milliarder kroner i udenlandske webshops, mens udenlandske kunder købte danske vare på nettet for 9,3 milliarder kroner.

"Vi har aldrig før set så stort underskud på e-handelsbalancen. Problemet er, at vi går glip af eksportindtægter til landet, hvilket er temmelig ærgerligt, da Danmark jo traditionelt er et stærkt eksportland – bare ikke når det gælder eksport via nettet," Jacob Kjeldsen, branchedirektør i DI i en meddelelse om tallene.

Den danske erhvervsorganisation opfordrer derfor de danske virksomheder til at skrue gevaldigt op for salget gennem de digitale kanaler. Særligt over for kunderne i udlandet.

"Heldigvis har danske virksomheder gode muligheder for at rette op på balancen ved at styrke deres digitale salg ­– særligt til udenlandske kunder. De skal bruge deres erfaringer fra traditionel eksport og e-handel til at øge deres indtjening med e-eksport," lyder det fra Jacob Kjeldsen.

Det er ellers ikke fordi de danske forbrugere ellers holder sig tilbage med at bruge penge på nettet. En opgørelse fra Nets viser, at danskernes forbrug online steg med 11 procent i løbet af 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere