Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Danske webshops går glip af milliarder af kroner: Mister ordrer til Amazon

Eksporten via internettet halter gevaldigt efter den fysiske eksport, viser en rapport fra DI. Danske forbrugere bruger langt flere penge på udenlandske webshops end de danske.

Selskaber som Amazon og Zalando løber med størstedelen af pengene, når danske forbrugere handler på nettet.

Samtidig er det til sammenligning forsvindende få udenlandske kunder, der gør brug af de danske webshops.

Det viser en analyse fra DI.

I løbet af 2021 handlede de danske forbrugere for 64,5 milliarder kroner i udenlandske webshops, mens udenlandske kunder købte danske vare på nettet for 9,3 milliarder kroner.

"Vi har aldrig før set så stort underskud på e-handelsbalancen. Problemet er, at vi går glip af eksportindtægter til landet, hvilket er temmelig ærgerligt, da Danmark jo traditionelt er et stærkt eksportland – bare ikke når det gælder eksport via nettet," Jacob Kjeldsen, branchedirektør i DI i en meddelelse om tallene.

Den danske erhvervsorganisation opfordrer derfor de danske virksomheder til at skrue gevaldigt op for salget gennem de digitale kanaler. Særligt over for kunderne i udlandet.

"Heldigvis har danske virksomheder gode muligheder for at rette op på balancen ved at styrke deres digitale salg ­– særligt til udenlandske kunder. De skal bruge deres erfaringer fra traditionel eksport og e-handel til at øge deres indtjening med e-eksport," lyder det fra Jacob Kjeldsen.

Det er ellers ikke fordi de danske forbrugere ellers holder sig tilbage med at bruge penge på nettet. En opgørelse fra Nets viser, at danskernes forbrug online steg med 11 procent i løbet af 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere