Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Det globale smartphone-marked har det skidt: Forklaringen findes i Kina

Antallet af solgte smartphones er styrtdykket med 11 procent igennem det sidste år.

Det er blevet til langt færre nye smartphones igennem det seneste år, hvor det er blevet sendt 11 procent færre enheder ud på markedet i første kvartal 2022 i forhold til samme periode året før.

Det viser tal fra analysehuset Canalys.

Bag det voldsomme dyk er et voldsom fald på efterspørgslen i særligt det kinesiske marked, som alene tegner sig for næsten halvdelen af det globale fald, noterer analyseinstituttet.

I Kina er efterspørgslen drattet ned på grund af en sæsonbestemt afmatning, som er svækket yderligere af strenge corona-relaterede lockdowns i flere kinesiske storbyer. Samtidig var sidste års sammenligningsgrundlag et exceptionelt stærkt kvartal for det globale mobilsalg.

Blandt de førende mobilproducenter finder man igen Samsung i front efterfulgt af Apple med henholdsvis 24 og 18 procent af markedet. For Samsung er styksalget dog faldet fra 76,5 til 73,7 millioner enheder, mens Apple går frem fra 52,4 til 56,5 millioner solgte iPhones målt over året.

Den øvrige top 5 blandt mobilproducenter består af kinesiske virksomheder, som alle mister terræn målt både på markedsandele og styksalg.

Xiaomi, OPPO og Vivo holder deres respektive tredje-, fjerde- og femteplads, men inkasserer et fald på henholdsvis 20 procent, 27 procent og 30 procent i antallet af solgte enheder, mens deres markedsandele svinder med en til to procentpoint.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere