Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Det globale smartphone-marked har det skidt: Forklaringen findes i Kina

Antallet af solgte smartphones er styrtdykket med 11 procent igennem det sidste år.

Det er blevet til langt færre nye smartphones igennem det seneste år, hvor det er blevet sendt 11 procent færre enheder ud på markedet i første kvartal 2022 i forhold til samme periode året før.

Det viser tal fra analysehuset Canalys.

Bag det voldsomme dyk er et voldsom fald på efterspørgslen i særligt det kinesiske marked, som alene tegner sig for næsten halvdelen af det globale fald, noterer analyseinstituttet.

I Kina er efterspørgslen drattet ned på grund af en sæsonbestemt afmatning, som er svækket yderligere af strenge corona-relaterede lockdowns i flere kinesiske storbyer. Samtidig var sidste års sammenligningsgrundlag et exceptionelt stærkt kvartal for det globale mobilsalg.

Blandt de førende mobilproducenter finder man igen Samsung i front efterfulgt af Apple med henholdsvis 24 og 18 procent af markedet. For Samsung er styksalget dog faldet fra 76,5 til 73,7 millioner enheder, mens Apple går frem fra 52,4 til 56,5 millioner solgte iPhones målt over året.

Den øvrige top 5 blandt mobilproducenter består af kinesiske virksomheder, som alle mister terræn målt både på markedsandele og styksalg.

Xiaomi, OPPO og Vivo holder deres respektive tredje-, fjerde- og femteplads, men inkasserer et fald på henholdsvis 20 procent, 27 procent og 30 procent i antallet af solgte enheder, mens deres markedsandele svinder med en til to procentpoint.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?