Artikel top billede

Manden bag Linux-kernen NTFS er forsvundet: Ingen opdateringer og ingen reaktion

Manden bag Linux NTFS-driveren er forsvundet og giver ikke længere lyd fra sig. Linux-driverens fremtid er uvis.

Fremtiden er uvis for den ny-skrevne Linux-driver, NTFS, for ophavsmanden er pludselig forsvundet fra jordens overflade.

NTFS-driveren blev efter et langt forløb fusioneret ind i Linux-kernen med den såkaldte kernel-release 5.15 i slutningen af oktober i fjor.

Det skete efter, at NTFS-ejer Paragon Software havde afleveret 27.000 linier kode. Det udløste iøvrigt en del klager fra udviklerne, som mente, at koden var for stor til en ordentlig gennemgang.

Siden har driveren gået for lud og koldt vand og er ikke blevet opdateret en eneste gang af bagmanden, Paragon Softwares CEO, Konstantin Komarov.

Han svarer heller ikke på e-mails og opretholder ‘total radiotavshed,’ skriver The Register

Her har man bemærket, at der i november i fjor var lidt aktivitet på NTFS’s side i udviklingsforaet GitHub. Konstantin Komarov har dog ikke sendt en eneste af de ellers udbredte ‘pull requests,’ som er forespørgsler om indkoorporering af ændringer i GitHub.

The Register skriver, at årsagen til stilheden kan skyldes, at det er kommet bag på Paragon Software og Konstantin Komarov, at der følger et så stort arbejde med, når man bliver involveret i Linux-udviklingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere