Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

På den igen: Endnu en falsk Windows-opdatering spreder malware

Det er ikke længe siden, at en falsk opgradering til Windows 11 skabte problemer med malware. Nu er den gal igen med en falsk Windows 10-opdatering.

Så er den gal igen.

I slutningen af april kom det frem, at en falsk opgradering til Windows 11 spredte malware, som kunne stjæle brugernes data.

Denne gang er der tale om en Windows 10-opdatering, som rammer brugeren med Magniber-malware.

Det skriver Bleepingcomputer.

Ifølge mediet distribueres de falske opdateringer hovedsageligt under følgende to navne: Win10.0_System_Upgrade_Software.msi og Security_Upgrade_Software_Win10.0.msi.

Det tyder på, at malwarekampagnen er startet 8. april. Downloadene bliver distribueret fra falske warez- og crack-websteder.

Ved download vil malwaren kryptere filer og oprette en tekstfil ved navn README.html. Her finder den ramte bruger instrukser om, hvordan vedkommende finder instrukser til en Magniber Tor-betalingsside, hvor en løsesum forlanges.

Ifølge Bleepingcomputer forlanges der ofte omkring 2500 dollar – svarende til cirka 17.700 kroner.

Andre navne på falske downloades inkluderer:

System.Upgrade.Win10.0-KB47287134.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB82260712.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB18062410.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB66846525.msi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere