Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

På den igen: Endnu en falsk Windows-opdatering spreder malware

Det er ikke længe siden, at en falsk opgradering til Windows 11 skabte problemer med malware. Nu er den gal igen med en falsk Windows 10-opdatering.

Så er den gal igen.

I slutningen af april kom det frem, at en falsk opgradering til Windows 11 spredte malware, som kunne stjæle brugernes data.

Denne gang er der tale om en Windows 10-opdatering, som rammer brugeren med Magniber-malware.

Det skriver Bleepingcomputer.

Ifølge mediet distribueres de falske opdateringer hovedsageligt under følgende to navne: Win10.0_System_Upgrade_Software.msi og Security_Upgrade_Software_Win10.0.msi.

Det tyder på, at malwarekampagnen er startet 8. april. Downloadene bliver distribueret fra falske warez- og crack-websteder.

Ved download vil malwaren kryptere filer og oprette en tekstfil ved navn README.html. Her finder den ramte bruger instrukser om, hvordan vedkommende finder instrukser til en Magniber Tor-betalingsside, hvor en løsesum forlanges.

Ifølge Bleepingcomputer forlanges der ofte omkring 2500 dollar – svarende til cirka 17.700 kroner.

Andre navne på falske downloades inkluderer:

System.Upgrade.Win10.0-KB47287134.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB82260712.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB18062410.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB66846525.msi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere