Artikel top billede

(Foto: Meta)

Er nyt mærkat som tyske regulatorer nu klistrer på Meta kan få afgørende betydning for misbrugsanklager

Det tyske kartelkontor placerer nu Meta i en afgørende kategori, som kan betyde hårde regler for Facebook-, Instagram- og Whatsapp-ejeren.

Det tyske kartelkontor har givet Facebook-ejeren Meta en klassificering, der kan blive ret besværlig for SoMe-giganten.

Kartelkontoret har slået fast, at Meta har "overordnet betydning for konkurrence på tværs af markeder". Og den definition på Metas rolle giver regulatoren mere spillerum til at begrænse digitale virksomheders markedsstyrke.

Det skriver Reuters.

Kartelkontoret kan, med denne klassifikation, forbyde, hvad det anser for at være konkurrencebegrænsende aktiviteter.

Meta, som foruden Facebook også har platformene Instagram og WhatsApp under sig, driver i dag et annonceunderstøttet økosystem på disse sociale medier.

Og disse økosystemer er - som det gælder for mange andre lande - meget brugt af en stor del af den tyske befolkning, erklærede kartelkontoret i dag, onsdag.

Det blev i øvrigt slået fast, at den nye klassificering vil komme til at danne grundlag for en hurtigere afslutning af igangværende antitrustsager mod Meta.

I 2019 beskyldtes Meta for misbrug af sin markedsdominans, og blev i den forbindelse beordret af det tyske kartelontor til at begrænse sin dataindsamling.

Forbrydelsen var, at Meta havde høstet oplysninger fra sine brugere uden deres samtykke. Meta, der dengang hed Facebook, ankede afgørelsen, og sagen verserer stadig i retten.

Flere misbrugssager mod Meta fulgte i 2020 i forbindelse med sammenhængen mellem selskabets Oculus virtual reality-produkter og det sociale medie-netværk.

En talsmand for Meta udtaler i forbindelse med sagen:

"Selv om vi ikke deler den begrundelse, der har ført til Forbundskartelkontorets beslutning, vil vi fortsat koncentrere os om at give vores brugere i Tyskland den bedst mulige oplevelse i overensstemmelse med alle love og regler."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere