Artikel top billede

(Foto: Meta)

Er nyt mærkat som tyske regulatorer nu klistrer på Meta kan få afgørende betydning for misbrugsanklager

Det tyske kartelkontor placerer nu Meta i en afgørende kategori, som kan betyde hårde regler for Facebook-, Instagram- og Whatsapp-ejeren.

Det tyske kartelkontor har givet Facebook-ejeren Meta en klassificering, der kan blive ret besværlig for SoMe-giganten.

Kartelkontoret har slået fast, at Meta har "overordnet betydning for konkurrence på tværs af markeder". Og den definition på Metas rolle giver regulatoren mere spillerum til at begrænse digitale virksomheders markedsstyrke.

Det skriver Reuters.

Kartelkontoret kan, med denne klassifikation, forbyde, hvad det anser for at være konkurrencebegrænsende aktiviteter.

Meta, som foruden Facebook også har platformene Instagram og WhatsApp under sig, driver i dag et annonceunderstøttet økosystem på disse sociale medier.

Og disse økosystemer er - som det gælder for mange andre lande - meget brugt af en stor del af den tyske befolkning, erklærede kartelkontoret i dag, onsdag.

Det blev i øvrigt slået fast, at den nye klassificering vil komme til at danne grundlag for en hurtigere afslutning af igangværende antitrustsager mod Meta.

I 2019 beskyldtes Meta for misbrug af sin markedsdominans, og blev i den forbindelse beordret af det tyske kartelontor til at begrænse sin dataindsamling.

Forbrydelsen var, at Meta havde høstet oplysninger fra sine brugere uden deres samtykke. Meta, der dengang hed Facebook, ankede afgørelsen, og sagen verserer stadig i retten.

Flere misbrugssager mod Meta fulgte i 2020 i forbindelse med sammenhængen mellem selskabets Oculus virtual reality-produkter og det sociale medie-netværk.

En talsmand for Meta udtaler i forbindelse med sagen:

"Selv om vi ikke deler den begrundelse, der har ført til Forbundskartelkontorets beslutning, vil vi fortsat koncentrere os om at give vores brugere i Tyskland den bedst mulige oplevelse i overensstemmelse med alle love og regler."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?