Artikel top billede

Oliver Toft Lyak modtager prisen som vinder af De Danske Cybermesterskaber 2022 blandt de 21- til 25-årige. (Foto: Andrei Toth)

Danmarks bedste hacker: 22-årige Oliver vinder for anden gang De Danske Cybermesterskaber - for få år siden vidste han intet om it-sikkerhed

Interview: Oliver Lyak på 22 år kan nu kalde sig for vinder af de danske cybermesterskaber for anden gang i træk. Computerworld fangede en stolt, godsindet hacker, som for få år siden ikke vidste noget om it-sikkerhed. I dag har han nu arbejdet flere år professionelt med it-sikkerhed.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Mød vinderen af De Danske Cybermesterskaber 2022
  • Hvordan han fik øjnene op for it-sikkerhed, og hvad det har ført med sig
  • Hvad han mener er det vigtige ved konkurrencen
895
4:30 min
Lørdag løb De Danske Cybermesterskaber 2022 af stablen, hvor der blev dystet i discipliner som kryptografi, reverse engineering, forensics og penetrationstest.

100 af Danmarks ypperste unge godsindede hackertalenter kæmpede i hele 12 timer om, hvem der kunne score flest point. Pointene er dynamiske og afhænger af, hvor mange der har løst en opgave.

Øverst på pointtavlen efter det halve døgn stod 22-årige Oliver Lyaks navn, som dermed blev kåret til vinderen blandt seniorerne (21- til 25-årige).

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter