Artikel top billede

Facebook og Youtube bløder streaming-seere efter genåbningen – Twitch står stærkest

Streamingplatforme inden for gaming lider under diverse genåbninger rundt om i verden.

Verden er ved at være åbnet op igen efter coronakrisen, og det rammer streamingselskaberne hårdt.

Det fremgår af tal fra Streamlabs.

Streamingtjenesterne med fokus på gaming har nydt godt af, at folk i stor stil har været hjemsendt de sidste to år, men nu er festen ved at være forbi. Og ligesom Netflix har set et tab i tallet af brugere og et dyk i aktiekursen, bliver streamingsider som Twitch, Youtube og Facebook også ramt.

Antallet af sete timer på for de tre selskaber for første kvartal 2022 med otte procent i forhold til første kvartal sidste år.

Hvis der i stedet sammenlignes med seneste kvartal, er der tale om en stagnering af antallet af sete timer. I første kvartal 2022 blev der på platformene set lidt over otte milliarder timer.

Twitch dominerer

Twitch har faktisk set en lille stigning i forhold til fjerde kvartal 2021, men det sker efter fald i anden og tredje kvartal.

Twitch er dog klart den dominerende platform af disse og står for 76 procent af de samlede antal sete timer, mens Youtube har 14 procent og Facebook har 10 procent. Det skal bemærkes, at det kun er disse tre platforme, som er med i statistikken.

Når det kommer til skaberne af indholdet, fører Twitch også stort. Her udgør platformen 91,5 procent af de timer, som skaberne har streamet indhold ud til seerne. Her ligger Facebook Gaming på fem procent, og Youtube ligger på 3,5 procent.

Youtube med stort fald

Antaller af sete timer på Youtube Gaming er faldet drastisk siden fjerde kvartal 2020, hvor tallet toppede på 1,9 milliarder timer. Ved første kvartal i 2022 er tallet nede på 1,1 milliarder timer.

Samme tendens kan ses i skabelsen af indehold, som toppede i andet kavartal af 2020 med 17,9 millioner timer, og nu er faldet til 8,7 millioner timer.

Facebook Gaming har holdt ved, men nu er det slut

Facebook Gaming lykkedes med at opretholde en vækst længere end Youtube, men nu rammer virkeligheden.

Hvor Youtube Gaming toppede i fjerde kvartal af 2020 fortsætte Facebooks vækst i antallet af sete timer indtil tredje kvartal af 2021, hvor det peakede med cirka 1,3 milliarder timer. Ved fjerde kvartal af 2021 var tallet nede på 1,1 milliarder timer, og ved første kvartal 2022 er tallet nu på 803 millioner timer.

I forhold til skabelse af indhold blev der streamet mest i andet kvartal af 2021 med 20,8 millioner timer. Siden da er tallet faldet hvert kvartal, og ved det seneste kvartal endte tallet på 12,5 millioner timer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere