Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Bitcoin er mere end halveret – så mange bitcoin-ejerne er i minus

Den populære kryptovaluta er i strid modvind.

Det har været nogle drøje uger og måneder for ejere af klodens mest værdifulde kryptovaluta, bitcoin, hvis værdi er mere end halveret siden det toppede i november 2021.

Seneste runde kursfald har udløst nye bundrekorder for valutaen, som kortvarigt røg under de 30.000 dollar, svarende til 211.000 kroner.

Det er 57 procent under de omkring 69.000 dollar, der skulle til for at erhverve en enkel bitcoin for et halvt år siden. Den seneste måned har kryptovalutaen mistet omkring en sjettedel af sin værdi.

Værditabet betyder, at flere end to ud af fem bitcoin-investorer har mistet penge på valutaen, ifølge data fra analysehuset Glassnode, skriver finansmediet CNBC.

Samtidig bemærker krypto-specialisterne, at det massive frasalg har udløst historisk høje transaktionsomkostninger.

De store kursfald kommer samtidig med, at teknologi-indekset Nasdaq oplever voldsomme hug ovenpå stadigt stigende renter, inflation samt krigen i Ukraine og fortsatte forsyningsvanskeligheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere