Artikel top billede

Apple-ansatte gør oprør mod at skulle tilbage på kontoret: 'Kontorbundet arbejde er fra sidste århundrede'

En gruppe af Apples ansatte i USA har sendt et åbent brev til ledelsen, hvor de beder om at få ændret selskabets politik med, at ansatte skal møde ind på kontoret mindst tre dage om ugen.

En gruppe amerikanske Apple-ansatte, der kalder sig Apple Together, har offentliggjort et åbent brev til ledelsen, hvor de protesterer mod ’tilbage på kontoret’-politikken, som firmaet har indført.

I brevet er de ansatte utilfredse med, at Apples ledelse vil have dem til at møde op på kontoret mindst tre dage om ugen, skriver vores amerikanske søstermedie af samme navn, Computerworld.com.

"Kontorbundet arbejde er en teknologi fra det sidste århundrede, fra æraen før allestedsnærværende videoopkaldsegnet internet, og alle var på den samme interne chatapplikation," fremgår det i brevet, som blandt andet fortsætter:

"Nu beder vi jer, ledelsesteamet, også om at vise en vis fleksibilitet og give slip på de stive politikker fra Hybrid Working Pilot. Stop med at prøve at kontrollere, hvor ofte I kan se os på kontoret," skriver gruppen.

Ikke brug for kontoret hele tiden

I brevet fremgår det, at fysisk fremmøde og samvær med kollegaer har sine fordele, men ikke hele tiden.

"Men for mange af os er det ikke noget, vi har brug for hver uge, ofte ikke engang hver måned, bestemt ikke hver dag. Hybrid Working Pilot er en af ​​de mest ineffektive måder at gøre det muligt for alle at være i ét rum, hvis behovet skulle opstå i ny og næ,” lyder det.

I et notat til personalet i marts fortalte Apples administrerende direktør Tim Cook medarbejderne, at de skal være tilbage på kontoret mindst én dag om ugen fra den 11. april. Notatet skitserede derefter en plan om at øge kontorets arbejde til to dage om ugen, der begynder. 2. maj og tre dage på kontoret - mandage, tirsdage og torsdage - fra den 23. maj.

Apple er ikke vendt tilbage på Computerworld.coms henvendelse.