Artikel top billede

(Foto: Apple)

Apple kan være på vej til at bøje sig for EU-krav: Ny iPhone med USB-C er angiveligt på trapperne

Noget tyder på, at du allerede til næste år kan få en iPhone med USB-C-stik. Dermed kan Apple være på vej til at bøje sig for en række helt nye EU-krav.

Det bør ikke komme som den helt store overraskelse, at Apple ifølge de seneste rygtestrømme planlægger at udstyre næste års iPhones med et USB-C-stik.

For tidligere i år slog EU fast, at man i forsøget på at nedbringe mængden af elektronikaffald kræver, at smartphonens og andre typer forbrugerelektronik i fremtiden skal kunne oplades via en USB-C-oplader.

Apple har dog protesteret heftigt mod lovgivningen med argumentet om, at denne denne type lovkrav hæmmer innovationen.

Lægger lightning i graven

Men ifølge amerikanske Bloomberg meddeler Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, der er kendt for sit indgående kendskab til Apples asiatiske forsyningskæder, at selskabet nu er parat til at sige farve til selskabets egen-udviklede Lightning-stik.

I stedet vil fremtidige udgaver af iPhones, Airpods, mus og tastaturer blive udstyret med et USB-C-stik.

Ming-Chi Kuo har dog også tidligere oplyst, at Apple har haft planer om at lancere en ny iPhone helt uden porte og som kun understøtte trådløs teknologi.

Men de planer har selskabet ifølge analytikeren indtil videre skrinlagt med henvisning til, at den trådløse opladnings-teknologi stadigvæk er for umoden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere