Artikel top billede

(Foto: Marcus Urbenz på Unsplash) (Foto: Unsplash.com / Marcusurbenz)

I Silicon Valley hyler og skriger man over ny EU-lov: Men den kan rent faktisk føre til bedre produkter til dig - se hvorfor her

En ny EU-regulering, der skal gøre USB-C til standarden på alle smartphones og det meste forbrugerelektronik, har mødt modstand fra Apple og dele af Silicon Valley. Men ifølge den danske professor Mette Præst Knudsen tager amerikanerne fejl, når de mener, at det vil føre til mindre innovation. "Hele grundpræmissen i deres kritik er falsk," siger hun.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs kritikken af EU-Kommissionens nye udspil, der vil harmonisere opladningsstandarderne
  • Få den danske innovationsekspert Mette Præst Knudsens bud på, hvad det nye udspil fra EU-Kommissionen kommer til at betyde for innovation inden for opladningsteknologi
1.099
5:30 min
"Det går udover innovation," lød det med en snert af rædsel i stemmen fra Apple og dele af Silicon Valley i sidste uge, da EU-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen fremlagde en ny lovgivning, der fastsætter en ny standard for smartphone-opladere.

Ifølge forslaget skal USB-C i fremtiden være den nye lovpligtig standard til opladning af smartphones og anden forbruger elektronik.