Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix fyrer medarbejdere efter tab af abonnenter

Nedturen forsætter for Netflix, som nu skærer ned på medarbejderstaben efter brugertab.

Det har ikke været den bedste tid for Netflix. Selskabet har for første gang i ti år meddelt at have mistet brugere – og endda 200.000 brugere, og aktien er styrtdykket.

På toppen tilbage i efteråret lå en enkelt aktie på en værdi på 690 dollar – svarende til 4874 kroner. Nu er værdien nede på omkring 190 dollar – svarende til 1341 kroner. Blandt andet faldt aktine for nyligt 35 procent på en dag.

Og nu har abonnentflugten også ført til fyringer hos streaminggiganten.

Det skriver BBC.

Der er tale om 150 ansatte i USA, hvilket svarer til to procent af Netflix’ arbejdsstyrke i Nordamerika, skriver mediet.

"Disse ændringer er primært drevet af forretningsbehov snarere end individuelle præstationer, hvilket gør dem særligt hårde, da ingen af ​​os ønsker at sige farvel til så gode kolleger," meddeler virksomheden i en erklæring.

Det fremgår ikke konkret, hvilke typer af stillinger der er tale om, men Los Angeles Times har rapporteret, at rekruttering, kommunikation og indholdsafdelingen alle er ramte områder.

I sit regnskab i sidste måned meddelte virksomheden, at krigen i Ukraine og beslutningen om at hæve priserne i USA har kostet på abonnentsfronten.

Beslutningen om at trække sig ud af det russiske marked har kostet tjenesten yderligere 700.000 brugere, skriver BBC.

Netflix har omkring 220 millioner abonnenter på verdensplan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere