Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix fyrer medarbejdere efter tab af abonnenter

Nedturen forsætter for Netflix, som nu skærer ned på medarbejderstaben efter brugertab.

Det har ikke været den bedste tid for Netflix. Selskabet har for første gang i ti år meddelt at have mistet brugere – og endda 200.000 brugere, og aktien er styrtdykket.

På toppen tilbage i efteråret lå en enkelt aktie på en værdi på 690 dollar – svarende til 4874 kroner. Nu er værdien nede på omkring 190 dollar – svarende til 1341 kroner. Blandt andet faldt aktine for nyligt 35 procent på en dag.

Og nu har abonnentflugten også ført til fyringer hos streaminggiganten.

Det skriver BBC.

Der er tale om 150 ansatte i USA, hvilket svarer til to procent af Netflix’ arbejdsstyrke i Nordamerika, skriver mediet.

"Disse ændringer er primært drevet af forretningsbehov snarere end individuelle præstationer, hvilket gør dem særligt hårde, da ingen af ​​os ønsker at sige farvel til så gode kolleger," meddeler virksomheden i en erklæring.

Det fremgår ikke konkret, hvilke typer af stillinger der er tale om, men Los Angeles Times har rapporteret, at rekruttering, kommunikation og indholdsafdelingen alle er ramte områder.

I sit regnskab i sidste måned meddelte virksomheden, at krigen i Ukraine og beslutningen om at hæve priserne i USA har kostet på abonnentsfronten.

Beslutningen om at trække sig ud af det russiske marked har kostet tjenesten yderligere 700.000 brugere, skriver BBC.

Netflix har omkring 220 millioner abonnenter på verdensplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere