Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere Yousee-chef starter i vækstende it-virksomhed / Onlineportalen Mybanker solgt / TDC Erhverv giver kunder fri data i Danmark denne sommer / Nordiske virksomheder har svært ved at vinde forbrugernes datatillid

Morgen-briefing: Tidligere Yousee-chef starter i vækstende it-virksomhed / Onlineportalen Mybanker solgt / TDC Erhverv giver kunder fri data i Danmark denne sommer / Nordiske virksomheder har svært ved at vinde forbrugernes datatillid / Hackergruppen Conti hæver løsesum i Costa Rica

Godmorgen, kære læser! Så blev det tid til ugens sidste morgenbriefing.

Denne fredag leveres nyhedsoverblikket igen af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om nordiske virksomheders problemer med at vinde brugernes datatillid, en tidligere chef i TDC-koncernen, som træder ind i et nyt selskab, TDC, som giver visse erhvervskunder fri data til sommer og hackergruppen Conti, som hæver løsesummen i Costa Rica, og Mybanker som er blevet solgt.

Hav en god weekend, når I når dertil.

Tidligere Yousee-chef starter i vækstende it-virksomhed

Jacob Mortensen, som i efteråret forlod TDC-koncernen efter 13 år har investeret i it-virksomheden Tricent, som han vil spille en aktiv rolle i som COO.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Tricent arbejder med en metode, hvor brugeren kan få overblik over, hvem filer deles med gennem Googles og Microsofts systemer.

I 2021 modtog Tricent investeringer for 22 millioner kroner fra omkring 50 danske investorer – og yderligere 12 millioner kroner i foråret 2022 fra samme investorkreds. Det er planen at bringe selskabet frem til en Venture Capital-runde i tredje kvartal.

Onlineportalen Mybanker solgt til norsk mediekoncern

Den danske sammenligningsportal Mybanker er blevet solgt til den norske mediekoncern Schibsted.

Det skriver Børsen.

Administrerende direktør og medejer Marlene Nørgaard træder således ud af Mybanker, og ledelsen af selskabet overtages af direktøren for den Schibsted-ejede lånesammenligner Lendo Danmark, Johan Malmsten, skriver mediet.

”Da den her deal nåede mit bord, så jeg med det samme, at det her det var fedt. Vi har hele tiden set op til Mybanker som en stærk platform og et stærkt brand. Det er tydeligt, at de har forandret sig meget ift. fokus og den relation, de har til bankerne, som er blevet meget stærkere under Malene Nørgaards ledelse,” siger Johan Malmsten til Børsen.

Nordiske virksomheder har svært ved at vinde forbrugernes datatillid

Det er sværere for nordiske virksomheder at vinde forbrugernes gunst, når det kommer til data.

Det skriver Adobe i en meddelelse baseret på selskabets tillidsrapport.

81procent af nordiske virksomhedsledere har sværere ved at vinde forbrugernes tillid i dag, end for to år siden.

Gennemsnitligt i Europa er tallet kun på 69 procent.

Derudover er data privacy kun en topprioritet for 45 procent af nordiske virksomhed.

”I takt med at antallet af nye medier opstår, stiger antallet af kontaktpunkter med forbrugerne og virksomheder. Det stiller flere krav til virksomhederne, der ikke kun må fokusere på at optimere kundeoplevelserne ved at gøre dem mere relevante – de skal samtidig forklare, hvordan de bruger kundernes data for at vinde dem og deres tillid på den lange bane,” udtaler Franck Attia, Adobes nordiske direktør i meddelelsen.

TDC Erhverv giver kunder fri data i Danmark denne sommer

TDC Erhverv giver denne sommer kunder med et One+ mobilabonnement med data fri data i Danmark hele sommeren. Dermed kan kunderne frit benytte sig af mobilnetværket.

Det skriver TDC i en pressemeddelelse.

TDC giver både nye og eksisterende med et One+ mobilabonnement med data ubegrænset adgang til data på selskabets mobilnetværk fra den 1. juni til 31. august.

”Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan opgradere vores abonnementer, så de er i tråd med vores kunders efterspørgsel og behov. Vi kan se, at dataforbruget stiger hen over sommeren, hvor folk er mere væk hjemmefra end sædvanligt, og derfor er vi glade for at kunne tilbyde kunder med et One+ mobilabonnement med data frit dataforbrug hele sommeren,” udtaler John Henriksen, CEO hos TDC Erhverv, i meddelelsen.

Under coronapandemien steg samlede dataforbrug på 30-40 procent om året, skriver selskabet.

Hackergruppen Conti hæver løsesum i Costa Rica

Ransomwaregruppen Conti har angrebet Costa Rica og fået landets præsident, Rodrigo Chaves, til at erklærer en national nødsituation.

Og nu har gruppen hævet løsesummen fra 10 millioner dollar til 20 millioner dollar, skriver BBC.

”Vi kan se, at Conti er blevet væsentlig mere aggressive siden starten af krigen i Ukraine. På deres blog udstillede de i januar 2022 31 ofre for deres ransomwareangreb, mens tallet i dag er over 133. De seneste angreb fra Conti er i tråd med, hvad vi hos Check Point Software Technologies har haft fokus på i en del tid, nemlig at antallet af ransomwareangreb er steget så kraftigt, herunder i særdeleshed dobblet-afpresning, at vi er nået til et punkt, hvor selv stater bliver lammet af angreb,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos selskabet Check Point Software Technologies i Danmark, i en skriftlig kommentar sendt til Computerworld.