Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Googles inkognitotilstand er måske ikke så privat alligevel – selskabet skal for retten i USA

Privat browsing hos Google er slet ikke privat, da data stadig indsamles, mener anklagemyndigheden i USA.

Google indsamler data om brugere, der tror, ​​de er anonyme, da de benytter "privat browsing"-tilstand.

Det er påstanden fra anklagemyndigheden, som nu skal udkæmpes i de retslige lokaler i Texas, skriver Reuters.

Staterne Texas, Indiana, Washington State og District of Columbia lagde alle separate sager an mod Google tilbage i januar for anklager om vildledning og sporing af privatliv. Nu tilføjer anklagemyndigheden i Texas så Google incognito mode til anklagerne.

Inkognito-browsing fra Google

Inkognitotilstand er en funktion, som Texas’ anklager Ken Paxton mener indsamler data under falsk påskud om, at brugeren er privat i denne funktion.

Anklagemyndigheden tilføjer, at brugen af inkognitomode omfatter "at se meget personlige websteder, der kan indikere, for eksempel deres sygehistorie, politiske overbevisning eller seksuelle orientering. Eller måske vil de simpelthen købe en overraskelsesgave uden gavemodtager bliver tippet af en byge af målrettede annoncer," og fortsætter:

"i virkeligheden indsamler Google vildledende en række personlige data, selv når en bruger har aktiveret inkognitotilstand," lyder det fra myndigheden, skriver Reuters.

Google bestrider påstandene og meddeler, at de er "baseret på unøjagtige påstande og forældede påstande om vores indstillinger. Vi har altid indbygget privatlivsfunktioner i vores produkter og leveret robuste kontroller til lokalitetsdata."

I januar afgjorde en dommer i Arizona, at påstande, om at Google har bedraget brugere med uklare smartphone-sporingsindstillinger, skulle afgøres af en jury.