Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Første europæiske fællesskab for CISO'er er i luften - projektet startede som en Signal-chat-gruppe

Nu har Europa fået sit første officielle fællesskab for it-chefer. Hele projektet startede med en fælles Signal-chattråd.

Den europæiske cybersikkerhedsorganisation ECSO har netop lanceret det første europæiske fællesskab af it-chefter - CISO'er.

Fællesskabet skal samle sikkerhedsledere fra europæiske lande for at samarbejde om de mest presserende cybersikkerhedsemner på en "betroet, sikker og tidsfølsom måde".

CISOs European Community (CEC), som fællesskabet hedder, er nu åbent for anmodninger om medlemskab fra europæiske CISO'er, skriver ESCO i en pressemeddelelse til Computerworld.

I opstartsfasen af fællesslabet, som blev afprøvet i en chat-gruppe på den krypterede online-platform Signal deltog 173 CISO'er fra 26 europæiske lande.

Det er også her fællesskabet fortsætter med at dele erfaringer og viden indtil en ny og mere struktureret fællesskabsplatform er klar til brug.

CEC er det første forsøg i Europa på at skabe et fællesskab af CISO'er på tværs af sektorer og lande, da CISO-fællesskaber indtil nu enten har været begrænset til nationer og regioner eller til et specifikke brancher.

CEC giver desuden sine medlemmer mulighed for at dele erfaringer og anden operationel information gennem en "instant messaging"-platform.

Man kan også modtage daglige briefinger om de seneste og mest presserende cybersikkerhedsnyheder og sårbarheder.

Desuden er CEC en vej til at lette interaktionen med europæiske institutioner om politiske og lovgivningsmæssige prioriteter - det kunne eksempelvis være om NIS2.

Og så tilbuyder fælleskabet adgang til månedlige præsentationer og webinarer afholdt af jævnaldrende.

"Vores mål som ECSO er at samle et fællesskab af europæiske CISO'er, opbygge tillid blandt kolleger, dele information om cybersikkerhed og lære af hinanden i et sikkert og frem for alt betroet miljø", lyder det fra ECSO's generalsekretær Luigi Rebuffi.

"Den hurtige vækst af CISO'er, der tilslutter sig dette initiativ, viser os vigtigheden af ​​et sådant værktøj, som giver dem mulighed for at udveksle erfaringer og best practices, dele information om operationelle spørgsmål, udvikle holdninger og forbinde med de europæiske institutioner gennem regelmæssige netværk og møder på specifikke spørgsmål.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere