Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Første europæiske fællesskab for CISO'er er i luften - projektet startede som en Signal-chat-gruppe

Nu har Europa fået sit første officielle fællesskab for it-chefer. Hele projektet startede med en fælles Signal-chattråd.

Den europæiske cybersikkerhedsorganisation ECSO har netop lanceret det første europæiske fællesskab af it-chefter - CISO'er.

Fællesskabet skal samle sikkerhedsledere fra europæiske lande for at samarbejde om de mest presserende cybersikkerhedsemner på en "betroet, sikker og tidsfølsom måde".

CISOs European Community (CEC), som fællesskabet hedder, er nu åbent for anmodninger om medlemskab fra europæiske CISO'er, skriver ESCO i en pressemeddelelse til Computerworld.

I opstartsfasen af fællesslabet, som blev afprøvet i en chat-gruppe på den krypterede online-platform Signal deltog 173 CISO'er fra 26 europæiske lande.

Det er også her fællesskabet fortsætter med at dele erfaringer og viden indtil en ny og mere struktureret fællesskabsplatform er klar til brug.

CEC er det første forsøg i Europa på at skabe et fællesskab af CISO'er på tværs af sektorer og lande, da CISO-fællesskaber indtil nu enten har været begrænset til nationer og regioner eller til et specifikke brancher.

CEC giver desuden sine medlemmer mulighed for at dele erfaringer og anden operationel information gennem en "instant messaging"-platform.

Man kan også modtage daglige briefinger om de seneste og mest presserende cybersikkerhedsnyheder og sårbarheder.

Desuden er CEC en vej til at lette interaktionen med europæiske institutioner om politiske og lovgivningsmæssige prioriteter - det kunne eksempelvis være om NIS2.

Og så tilbuyder fælleskabet adgang til månedlige præsentationer og webinarer afholdt af jævnaldrende.

"Vores mål som ECSO er at samle et fællesskab af europæiske CISO'er, opbygge tillid blandt kolleger, dele information om cybersikkerhed og lære af hinanden i et sikkert og frem for alt betroet miljø", lyder det fra ECSO's generalsekretær Luigi Rebuffi.

"Den hurtige vækst af CISO'er, der tilslutter sig dette initiativ, viser os vigtigheden af ​​et sådant værktøj, som giver dem mulighed for at udveksle erfaringer og best practices, dele information om operationelle spørgsmål, udvikle holdninger og forbinde med de europæiske institutioner gennem regelmæssige netværk og møder på specifikke spørgsmål.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere