Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Første europæiske fællesskab for CISO'er er i luften - projektet startede som en Signal-chat-gruppe

Nu har Europa fået sit første officielle fællesskab for it-chefer. Hele projektet startede med en fælles Signal-chattråd.

Den europæiske cybersikkerhedsorganisation ECSO har netop lanceret det første europæiske fællesskab af it-chefter - CISO'er.

Fællesskabet skal samle sikkerhedsledere fra europæiske lande for at samarbejde om de mest presserende cybersikkerhedsemner på en "betroet, sikker og tidsfølsom måde".

CISOs European Community (CEC), som fællesskabet hedder, er nu åbent for anmodninger om medlemskab fra europæiske CISO'er, skriver ESCO i en pressemeddelelse til Computerworld.

I opstartsfasen af fællesslabet, som blev afprøvet i en chat-gruppe på den krypterede online-platform Signal deltog 173 CISO'er fra 26 europæiske lande.

Det er også her fællesskabet fortsætter med at dele erfaringer og viden indtil en ny og mere struktureret fællesskabsplatform er klar til brug.

CEC er det første forsøg i Europa på at skabe et fællesskab af CISO'er på tværs af sektorer og lande, da CISO-fællesskaber indtil nu enten har været begrænset til nationer og regioner eller til et specifikke brancher.

CEC giver desuden sine medlemmer mulighed for at dele erfaringer og anden operationel information gennem en "instant messaging"-platform.

Man kan også modtage daglige briefinger om de seneste og mest presserende cybersikkerhedsnyheder og sårbarheder.

Desuden er CEC en vej til at lette interaktionen med europæiske institutioner om politiske og lovgivningsmæssige prioriteter - det kunne eksempelvis være om NIS2.

Og så tilbuyder fælleskabet adgang til månedlige præsentationer og webinarer afholdt af jævnaldrende.

"Vores mål som ECSO er at samle et fællesskab af europæiske CISO'er, opbygge tillid blandt kolleger, dele information om cybersikkerhed og lære af hinanden i et sikkert og frem for alt betroet miljø", lyder det fra ECSO's generalsekretær Luigi Rebuffi.

"Den hurtige vækst af CISO'er, der tilslutter sig dette initiativ, viser os vigtigheden af ​​et sådant værktøj, som giver dem mulighed for at udveksle erfaringer og best practices, dele information om operationelle spørgsmål, udvikle holdninger og forbinde med de europæiske institutioner gennem regelmæssige netværk og møder på specifikke spørgsmål.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere