Artikel top billede

Nu bliver elektronik endnu dyrere - årsagen findes hos chipgiganterne

Om lidt rammer microchip-manglen priserne på elektronik, lyder forusigelserne. Det skyldes i høj grad dette træk fra chipproducenterne.

Snart kan vi alle se frem til, at produkter, der er afhængige af halvledere - altså microchips - for at fungere, vil blive dyrere.

Flere chipproducenbter forbereder sig nemlig lige nu på at hæve priserne på deres produkter.

Verdens største chipproducenter - herunder Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Samsung og Intel - overvejer yderligere prisstigninger, siger analytikere til CNBC.

Selv om prisen på halvledere allerede er steget de senste år, kommer denne udvikling altså ikke til at aftage foreløbig, lyder spådommen fra halvlederanalytiker Peter Hanbury.

Han maner at prisstigninger i år vil ligger på 5 til 7 procent.

Den store microchip-lede der hærger techindustrien lige nu gør prisstigninger uundgåelige i en kapitalistisk sammenhæng, men også øgede omkostninger for chip-selskaberne forklarer stigningerne.

CNBC har prøvet at indhente en kommentar fra TSMC, der er et af verdens største producenter af halvledere, men en talsmand for TSMC fortalte, at selskabet ikke kommenterer dets priser.

Det er anden gang i år at TSMC varsler prisstigninger.

"Med den fortsatte mangel på halvlederchips er producenterne i stand til at opkræve en præmie, efterhånden som kunderne fortsætter med at presse på for at sikre forsyningen," sagde Hanbury.

Han forventer dog, at manglen begynder at aftage på visse chips ved udgangen af ​​året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere