Artikel top billede

Nu bliver elektronik endnu dyrere - årsagen findes hos chipgiganterne

Om lidt rammer microchip-manglen priserne på elektronik, lyder forusigelserne. Det skyldes i høj grad dette træk fra chipproducenterne.

Snart kan vi alle se frem til, at produkter, der er afhængige af halvledere - altså microchips - for at fungere, vil blive dyrere.

Flere chipproducenbter forbereder sig nemlig lige nu på at hæve priserne på deres produkter.

Verdens største chipproducenter - herunder Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Samsung og Intel - overvejer yderligere prisstigninger, siger analytikere til CNBC.

Selv om prisen på halvledere allerede er steget de senste år, kommer denne udvikling altså ikke til at aftage foreløbig, lyder spådommen fra halvlederanalytiker Peter Hanbury.

Han maner at prisstigninger i år vil ligger på 5 til 7 procent.

Den store microchip-lede der hærger techindustrien lige nu gør prisstigninger uundgåelige i en kapitalistisk sammenhæng, men også øgede omkostninger for chip-selskaberne forklarer stigningerne.

CNBC har prøvet at indhente en kommentar fra TSMC, der er et af verdens største producenter af halvledere, men en talsmand for TSMC fortalte, at selskabet ikke kommenterer dets priser.

Det er anden gang i år at TSMC varsler prisstigninger.

"Med den fortsatte mangel på halvlederchips er producenterne i stand til at opkræve en præmie, efterhånden som kunderne fortsætter med at presse på for at sikre forsyningen," sagde Hanbury.

Han forventer dog, at manglen begynder at aftage på visse chips ved udgangen af ​​året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere