Artikel top billede

Nye regler for cybersikkerhed sender stor ekstraregning videre til danske virksomheder

Udgifter til it-sikkerhed kommer til at brage i vejret over de næste år, vurderer IDC. Det sker blandt andet som konsekvens af NIS2-direktivder betyder strengere krav til it-sikkerheden for en række virksomheder i EU.

EU-lovgivningen om bedre cybersikkerhed, direktivet kendt som NIS2, der stiller en række krav til it-sikkerheden hos europæiske virksomheder, vil betyde stigende udgifter.

Analysehuset IDC forventer således en stigning i udgifterne til it-sikkerhed i Danmark på tæt ved 10 procent om året frem mod 2025.

Det giver en samlet ekstraregning i 2025 på mere end 2,5 milliarder kroner.

Det skriver Finans.

"Vi ved helt sikkert, at virksomhederne vil være nødt til at gøre mere og derfor investere mere for at sikre, at de lever op til NIS2-reglerne," lyder det fra Jan Horsager, research director hos IDC Nordic.

Formålet med NIS2 er at stille endnu højere krav til den digitale sikkerhed hos en række centrale sektorer som energi, transport, bankvæsen, finansmarkedsinfrastruktur, sundhed, drikkevand, spildevand, digital infrastruktur, offentlig administration og sågar rumfart.

Med de nye regler stiller EU fremover strengere krav til it-sikkerheden hos underleverandører, krav til topledelsens ansvar for it-sikkerheden og samtidig bliver der ensrettede regler for indberetning af cyberangreb som vi i dag kender det fra GDPR.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere