Artikel top billede

Nye regler for cybersikkerhed sender stor ekstraregning videre til danske virksomheder

Udgifter til it-sikkerhed kommer til at brage i vejret over de næste år, vurderer IDC. Det sker blandt andet som konsekvens af NIS2-direktivder betyder strengere krav til it-sikkerheden for en række virksomheder i EU.

EU-lovgivningen om bedre cybersikkerhed, direktivet kendt som NIS2, der stiller en række krav til it-sikkerheden hos europæiske virksomheder, vil betyde stigende udgifter.

Analysehuset IDC forventer således en stigning i udgifterne til it-sikkerhed i Danmark på tæt ved 10 procent om året frem mod 2025.

Det giver en samlet ekstraregning i 2025 på mere end 2,5 milliarder kroner.

Det skriver Finans.

"Vi ved helt sikkert, at virksomhederne vil være nødt til at gøre mere og derfor investere mere for at sikre, at de lever op til NIS2-reglerne," lyder det fra Jan Horsager, research director hos IDC Nordic.

Formålet med NIS2 er at stille endnu højere krav til den digitale sikkerhed hos en række centrale sektorer som energi, transport, bankvæsen, finansmarkedsinfrastruktur, sundhed, drikkevand, spildevand, digital infrastruktur, offentlig administration og sågar rumfart.

Med de nye regler stiller EU fremover strengere krav til it-sikkerheden hos underleverandører, krav til topledelsens ansvar for it-sikkerheden og samtidig bliver der ensrettede regler for indberetning af cyberangreb som vi i dag kender det fra GDPR.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere