Artikel top billede

(Foto: Lunar)

Tilsyn afviser Lunars opkøb af norsk bank

Danske Lunar er endt i tilsynsmæssige vanskeligheder i kampen om at opkøbe Instabank. Lunar håber nu, at nye oplysninger til Finanstilsynet kan redde det store opkøb.

Det norske finanstilsyn har afvist Lunars ansøgning om opkøbet af Instabank, der er noteret på børsen i Oslo.
Det melder Instabank selv i en børsmeddelelse.

I marts annoncerede Lunar, at den ville købe Instabank for 132 millioner euro.

Men det norske Finanstilsyn har i brev af 13. maj afslået ansøgningen fra Lunar, melder Instabank.

Afvisningen sker baseret på tilsynets vurdering af Lunars "nuværende økonomiske situation og tilgængelige finansielle ressourcer."

Efterfølgende har Lunar planlagt en aktieforhøjelse i Lunar, som skal overholde et krav fastsat af Finanstilsynet som betingelse for at gennemføre handlen.

Lunar vil nu indsende en ny og opdateret ansøgning til det norske finanstilsyn, som vil indeholde oplysninger om den planlagte aktierejsning.

Det er Instabanks opfattelse, at Lunar fortsat er overbevist om, at den nye ansøgning vil blive godkendt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere