Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Volvos nye fuldelektriske flagskibsmodel udstyres med Unreal Engine fra Epic / Kombit henter ny CISO / Over en milliard brugere anvender Safari-browser

It-fejl ramte folkeafstemningen. Volvos nye fuldelektriske flagskibsmodel udstyres med Unreal Engine fra Epic. Kombit henter ny CISO. Nuuday ansætter ny CFO. Facebook-aktie skifter ticker. Over en milliard brugere anvender Safari-browser.

Hjertelig godmorgen og velkommen til torsdagens overflyvning af de hurtige it-nyheder.

I går valgte et stort flertal af den danske befolkning at pege tommelfingeren opad til at afskaffe det EU-forsvarsforbehold, som Danmark har haft i 30 år.

Selve it-understøttelsen af valgdagen blev dog mødt med et par få tommelfingre nedad.

It-fejl ramte folkeafstemningen

Hos landets it-leverandør til folkeafstemninger KMD var der undervejs i valget flere gange behov for valgsupport.

Ekstra Bladet rapporterer, at nogle vælgere oplevede, at når de kom til valgstedet for at afgive deres stemme, ja så var den allerede fejlagtigt registreret.

KMD bekræfter efterfølgende overfor Ekstra Bladet, at der har været nogle få tilfælde med problemer.

"Problemet bestod i, at det lokale system på valgstedet ikke var blevet renset efter forudgående test. De optrådte derfor fejlagtigt som have stemt i registreringssystemet. Problemet er blevet løst i dialog med KMD’s valgsupport'," lyder det fra KMD's pressetjeneste i et svar til Ekstra Bladet.

KMD gør det klart, at det aldrig, og heller ikke i dette tilfælde, har oplevet, at en stemme er blevet registreret to gange.

Volvos nye fuldelektriske flagskibsmodel udstyres med Unreal Engine fra Epic

I et nyt samarbejde mellem Volvo Cars og Epic Games vil Volvo udstyre sin næste generation af elbiler med fotorealistisk visualiseringsteknologi.

Virksomhederne går sammen om at introducere Epics spilmotor Unreal Engine i kommende Volvo-modeller.

Det skriver Volvo i en meddelelse til Computerworld.

Epic, der nok mest er kendt for spillet Fortnite, skal hjælpe næste generationer af Volvo's biler med blandt andet at give kunderne kvalitetsgrafik på skærmene, skarpere gengivelser, dybere farver og helt nye 3D-animationer.

"Når man indfører interaktiv realtidsgrafik i høj opløsning i bilen, åbner man døren til en lang række nye måder at informere og underholde på," udtaler Heiko Wenczel, Epic Games' direktør for Automotive og HMI for Unreal Engine.

Volvo vil senere på året afsløre sin nye fuldelektriske falgskibsmodel, den første model som vil indeholde grafik med Unreal Engine.

Kombit henter ny CISO

Kommunernes it-fællesskab Kombit har erhvervet sig ny CISO i form af Henriette Vignal-Schjøth.

På Linkedin bekendtgøre Henriette Vignal-Schjøth sit jobskifte.

"Monopolbruddet fra KMD er en realitet, og nu er hovedopgaven at støtte op om robust og kundevenlig drift af de store kommunale it-løsninger, vi som borgere er afhængige af. Og kan I høre, hvordan robust og kundevenlig rimer på informationssikkerhed og persondatabeskyttelse?"

"For det kan jeg."

Henriette Vignal-Schjøth kommer fra DK Hostmaster, hvor hun de seneste over seks år har ageret juridisk chef.

Nuuday ansætter ny CFO

Og vi tager lige endnu et jobskifte, for Henrik Christiansen, der kommer fra en stilling som CFO i dagligvarekoncernen Dagrofa, er fra 1. august ny CFO i Nuuday.

Hos Nuuday skal Henrik Christiansen spille rolle i den igangværende virksomhedstransformation, "som skal forvandle Nuuday til at blive et af de mest digitale og kundeorienterede teleselskaber i Europa," skriver Nuuday i en meddelelse.

Med ansættelsen af Henrik Christiansen har CEO Jon James nu gennemført omorganiseringen af Nuudays ledelsesteam, som han igangsatte kort efter sin ankomst sidste år.

Facebook-aktie skifter ticker

Slutningen på en æra markeres for Facebook på børsen, hvor Metas aktie-ticker fra 9. juni vil blive udskiftet fra 'FB' til 'META', skriver Reuters.

Den nuværende ticker 'FB' har været i brug siden selskabets børsnotering i 2012.

Facebook skiftede navn til Meta Platform i oktober i et stort anlagt rebrand med udgangspunkt i det såkaldte metaverse.

Over en milliard brugere anvender Safari-browser

Ny rapport fra Atlas VPN viser lidt af en milepæl, når det kommer til Apples Safari-browser, som over en milliard internetbrugere nu benytter sig af.

Det skal svare til lidt over 19 procent af alle internetbrugere og gør Safari til blot den anden internet-browser med over en milliard brugere.

Helt i top er det Google Chrome, som på verdensplan ifølge Atlas VPG har over 3,3 milliarder brugere.

Microsoft Edge kommer ind som den tredje mest populære browser med over 212 millioner brugere, mens Firefox er nummer fire med 179 millioner brugere.

Safari blev iøvrigt frigivet på Apples Worldwide Developers Conference i San Francisco 7. januar 2003 under versionsbetegnelsen 1.0pbv48 [0.80].