Artikel top billede

Facebooks magtfulde COO Sheryl Sandberg stopper efter 14 år som næstkommanderende

Driftsdirektør hos Meta Sheryl Sandberg har lagt sin opsigelse i det sociale medieimperie, hun gennem de seneste 14 år har været med til at skabe.

Den magtfulde driftsdirektør Sheryl Sandberg stopper hos Meta, det tidligere Facebook, som hun i de seneste 14 år har været med til at opbygge til det sociale medieimperie, som det er blevet i dag.

I et længere opslag på Facebook bekendtgør hun sin afgang.

"Da jeg tog dette job i 2008, håbede jeg, at jeg ville være i denne rolle i fem år. Fjorten år senere er det tid for mig at skrive det næste kapitel af mit liv," lyder det fra Sheryl Sandberg, der får plads i Metas bestyrelse.

Hendes afgang har fået Meta-CEO Mark Zuckerberg til tasterne.

"Slutningen af ​​en æra. I de 14 år, vi har arbejdet sammen, har du bygget vores annoncevirksomhed, ansat fantastiske mennesker, skabt vores ledelseskultur og lært mig, hvordan man driver en virksomhed," skriver han i et svar til hendes post, inden han afslutningsvis kalder hende for en superstjerne.

Sheryl Sandberg har længe været Metas næstkommanderende og en af ​​de mest synlige ledere i virksomheden og hovedarkitekten bag Facebooks ofte kritiserede annoncebaserede forretningsmodel.

Hun har været med til at tage Facebook fra 272 millioner dollars i omsætning, hvilket et år inden børsnotering i 2011 var steget til 3,7 milliarder dollar med en milliard dollar i overskud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere