Artikel top billede

Facebooks magtfulde COO Sheryl Sandberg stopper efter 14 år som næstkommanderende

Driftsdirektør hos Meta Sheryl Sandberg har lagt sin opsigelse i det sociale medieimperie, hun gennem de seneste 14 år har været med til at skabe.

Den magtfulde driftsdirektør Sheryl Sandberg stopper hos Meta, det tidligere Facebook, som hun i de seneste 14 år har været med til at opbygge til det sociale medieimperie, som det er blevet i dag.

I et længere opslag på Facebook bekendtgør hun sin afgang.

"Da jeg tog dette job i 2008, håbede jeg, at jeg ville være i denne rolle i fem år. Fjorten år senere er det tid for mig at skrive det næste kapitel af mit liv," lyder det fra Sheryl Sandberg, der får plads i Metas bestyrelse.

Hendes afgang har fået Meta-CEO Mark Zuckerberg til tasterne.

"Slutningen af ​​en æra. I de 14 år, vi har arbejdet sammen, har du bygget vores annoncevirksomhed, ansat fantastiske mennesker, skabt vores ledelseskultur og lært mig, hvordan man driver en virksomhed," skriver han i et svar til hendes post, inden han afslutningsvis kalder hende for en superstjerne.

Sheryl Sandberg har længe været Metas næstkommanderende og en af ​​de mest synlige ledere i virksomheden og hovedarkitekten bag Facebooks ofte kritiserede annoncebaserede forretningsmodel.

Hun har været med til at tage Facebook fra 272 millioner dollars i omsætning, hvilket et år inden børsnotering i 2011 var steget til 3,7 milliarder dollar med en milliard dollar i overskud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere