Artikel top billede

(Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR)

Regeringen skifter ud i Statens It-råd: Fire medlemmer forlader rådet - ny formand på plads: Her er det nye råd

Finansminister Nicolai Wammen (S) skifter ud i Statens It-råd og indsætter ny formand. Fire medlemmer forlader rådet. Se de 11 medlemmer af det nye Statens It-råd her.

Finansminister Nicolai Wammen (S) skifter ud i Statens It-råd, der gennem de seneste mere end 10 år har haft til opgave at risikovurdere statens store it-projekter.

Det betyder, at mangeårig formand for rådet, Mogens Pedersen, nu forlader rådet, som han har været formand for helt fra rådet etablering i 2011.

Mogens Pedersen forlader rådet sammen med Erik Andreasen, der også har været med fra begyndelsen, samt Karin Markmann Bentsen og Line Find.

Som ny formand indsætter Nicolai Wammen nu i stedet 61-årige Betina Hagerup, der gennem årene har haft en lang række direktør-stillinger - blandt hos KMD, i Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Ind som nye medlemmer kommer hertil Aino Olsen, der er underdirektør i DR, samt Anne Marie Jess Hansen, direktør i CBS Executive Fonden.

Det betyder, at Statens It-råd fremover kommer til at bestå af:

- Betina Hagerup, formand.

- Birgit W. Nørgaard, næstformand.

- Michael Moesgaard, næstformand og CIO i DSB.

- Anne Nørklit Lønborg, CIO i Tryg.

- Mikkel Müller, CIO i Danske Spil.

- Aino Olsen, underdirektør i DR.

- Peter Trier Schleidt, CIO i Jyske Bank.

- Anne Marie Jess Hansen, direktør i CBS Executive Fonden.

- Stig Lundbech, direktør for Koncern IT i Københavns Kommune.

- Torben Ruberg, CIO i Satair.

- Charlotte Bang Arnvig Hersdorf, CIO i Nordea Finance.

"Der er sket meget siden it-rådet blev dannet, og it-styringen er på et helt andet niveau i dag. Samtidig er der stadig mange ting at tage fat på. Projekterne oplever fortsat mange vanskeligheder og vi ser ind i en statslig systemportefølje med fortsat stort fornyelsesbehov," meddeler Betina Hagerup.