Artikel top billede

Fem bud på gode sommerbøger fra Bill Gates

Der er science-fiction, klima, energi og politisk polarisering på listen over Microsoft-stifterens anbefalinger til, hvad der kan ligge på havebordet til sommer.

Oprah Winfrey er måske nok verdens mest indflydelsesrige bogblogger, men Bill Gates er ikke langt bagefter. Det er blevet en fast begivenhed, at han op til henholdsvis sommer- og juleferien udarbejder en liste over fem bøger, han selv har haft fornøjelsen af at læse og vil anbefale til andre.

Det er ikke altid spritnye bøger, men man kan i reglen være sikker på, at de som minimum er værd at kigge nærmere på – samt at de havner et eller andet sted på de internationale bestsellerlister, hvis de ikke er der allerede.

Nu er det så altså den tid igen. I mandags sendte Gates seneste liste på gaden, og her finder vi:

The Power af Naomi Alderman. Det er en roman, der bygger på forestillingen om, at alle kvinder verden over pludselig får evnen til at udsende dødbringende elektriske stød.

Why We’re Polarized af Ezra Klein, der handler om den stadig mere ekstreme politiske splittelse i USA. Den skyldes – ifølge Klein – i vidt omfang, at amerikanerne i stigende omfang udliciterer personlig stillingtagen til den gruppeidentitet, der bliver en stadig vigtigere del af den enkeltes selvopfattelse.

The Lincoln Highway af Amor Towles. Romanen foregår i 50’erne og handler om to brødre, der kører tværs over USA for at finde deres mor.

The Ministry for the Future, en science-fiction roman af Kim Stanley Robinson – der for øvrigt lige har holdt oplæg på videnskabsfestivalen Bloom i København – og som bl.a. dramatiserer konsekvenserne af klimaforandringerne.

How the World Really Works af Vaclav Smil, der – i hvert fald ifølge Gates – sammenfatter en række af de mest betydningsfulde faktorer, der får verdens urværk til at tikke; herunder energi- og fødevareproduktion. For øvrigt er afsnittet om energi gratis tilgængelig, hvis man tilmelder sig Bill Gates nyhedsbrev her.

Læs mere om Gates’ fem sommeranbefalinger og find link til hans detaljerede anmeldelser af bøgerne her.