Artikel top billede

(Foto: Henrique Ferreira)

Hackerangreb sendte en hel storby tilbage til telefaxens tid

Et cyberangreb på en italiensk storby har fået kommunale medarbejdere til at ty til telefax og offline-løsninger mens, byens systemer er nede.

2. juni blev den italienske storby Palermo slået tilbage til præ-digital tid, da et cyberangreb på mindst et af den kommunale forvaltnings it-systemer, fik den italienske kommune til at lukke flere systemer ned.

Angrebet har påvirket både borgere og turister i den italienske storby. Det skriver digi.no der citerer det italienske medie Sky samt Giornale di Sicilia.

Ifølge italienske Sky blev hundredvis af overvågningskameraer, samt en operationsrum, som det lokale færdselspoliti brugte, sat ud af drift.

Derefter blev det besluttet fra kommunens side at lukke de fleste it-systemer i den kommunale administration ned for at forhindre yderligere spredning.

Nedlukningen, som i skrivende stud stadig er aktuel, påvirker lige nu offentlige systemer blandt andet systemer til reservation af sportsfaciliteter og køb af kørekort til trafikbegrænsede zoner.

Indbyggere i byen har siden angrebet oplevet at gå forgæves fra de offentlige kontorer.

Desuden har udstedelse af diverse attester og certifikater har heller ikke været mulig. Og for turister, der ville forhåndsbestille billetter til byens museer og det kendte operahuset Teatro Massimo, har systemerne også svigtet.

I selve kommunens medarbejderstab har de ansatte siden nedlukningen måtte ty blandt andet fax og private e-mail-konti for at kunne udføre det dagæige arbejde.

Lokalvalg

Da der er lokalvalg 12. juni i Italien har myndighederne prioriteret at sikre Palermos valgsystemer særligt højt.

I øjeblikket forelægger der ikke beviser for, at disse systemer er blevet kompromitteret under angrebet.

Det forventes, at de øvrige berørte systemer vil blive gjort tilgængelige igen i løbet af ugen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere