Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Henrique Ferreira)

Hackerangreb sendte en hel storby tilbage til telefaxens tid

Et cyberangreb på en italiensk storby har fået kommunale medarbejdere til at ty til telefax og offline-løsninger mens, byens systemer er nede.

2. juni blev den italienske storby Palermo slået tilbage til præ-digital tid, da et cyberangreb på mindst et af den kommunale forvaltnings it-systemer, fik den italienske kommune til at lukke flere systemer ned.

Angrebet har påvirket både borgere og turister i den italienske storby. Det skriver digi.no der citerer det italienske medie Sky samt Giornale di Sicilia.

Ifølge italienske Sky blev hundredvis af overvågningskameraer, samt en operationsrum, som det lokale færdselspoliti brugte, sat ud af drift.

Derefter blev det besluttet fra kommunens side at lukke de fleste it-systemer i den kommunale administration ned for at forhindre yderligere spredning.

Nedlukningen, som i skrivende stud stadig er aktuel, påvirker lige nu offentlige systemer blandt andet systemer til reservation af sportsfaciliteter og køb af kørekort til trafikbegrænsede zoner.

Indbyggere i byen har siden angrebet oplevet at gå forgæves fra de offentlige kontorer.

Desuden har udstedelse af diverse attester og certifikater har heller ikke været mulig. Og for turister, der ville forhåndsbestille billetter til byens museer og det kendte operahuset Teatro Massimo, har systemerne også svigtet.

I selve kommunens medarbejderstab har de ansatte siden nedlukningen måtte ty blandt andet fax og private e-mail-konti for at kunne udføre det dagæige arbejde.

Lokalvalg

Da der er lokalvalg 12. juni i Italien har myndighederne prioriteret at sikre Palermos valgsystemer særligt højt.

I øjeblikket forelægger der ikke beviser for, at disse systemer er blevet kompromitteret under angrebet.

Det forventes, at de øvrige berørte systemer vil blive gjort tilgængelige igen i løbet af ugen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere